Francie

Francouzi ocení krásu a originalitu

thumbnail

Když jsme připravovali hlavní témata pro prosincové číslo Trade News –Francie a design, měla jsem ji před očima: Lucii Koldovou. V současné době nejoceňovanější českou designérku, která má ateliér v Paříži a nechybí jí francouzský šarm. A také se o ní právem říká, že je ambasadorkou českého designu v Evropě. Teď už šlo jen o to, zastihnout ji někde na cestách mezi Francií, Českem, Belgií, Dánskem nebo New Yorkem. Povedlo se.

Štítky Francie, Design, Nábytkářský průmysl, Sklářský průmysl

číst celý článek

Pavel Sobotka: U nás krize není, máme tolik zakázek, že nevíme co dřív

thumbnail

Brněnská společnost Frentech Aerospace míří i do vesmíru. Loni byla mezi šampiony, kteří vyhráli výzvu Pobídkového programu Evropské kosmické agentury (ESA). Ta představuje pro české firmy projekty v objemu cca tří milionů eur. Samotný Frentech podepsal letos v dubnu v Cannes kontrakt s Thales Alenia Space France v hodnotě 1,9 milionu eur. „Podle mého názoru se jedná o historicky největší komerční kontrakt pro kosmický průmysl v České republice. A o dalších projektech intenzivně jednáme,“ říká Pavel Sobotka, jednatel Frentech Aerospace.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.