Články se štítkem: Chile

Příležitosti pro české firmy v Chile, Peru a Argentině

Příležitosti pro české firmy v Chile Automobilový průmysl a kolejová doprava V zájmu reaktivace ekonomiky a modernizace infrastruktury bude vláda ze státních prostředků investovat 4,2 mld. USD do dopravní infrastruktury. Tento krok navazuje na záměr státního rozpočtu z roku 2015, ve kterém se…

Štítky Chile, Peru, Argentina, Doprava, Zemědělství, Těžební průmysl, Energetika, Vodohospodářství

číst celý článek

Chile nechce svět měnit revolucí, ale inovací

thumbnail

Začněme trochu zeširoka: u amerického filantropa Douglase Tompkinse, muže velké odvahy a silné vize. Zamiloval se do Chile a byl přesvědčen o jeho výjimečnosti. Usadil se na jihu této země a věnoval obrovské finanční prostředky i velké množství své energie ochraně přírody. V první polovině života byl velmi úspěšným podnikatelem, založil prosperující značky jako The North Face, Esprit a další. Ve druhé půlce pak využil vydělané peníze na zakládání chráněných přírodních parků. Se svou druhou ženou Kris založil v Chile park Pumalín o rozloze téměř 324 tisíc hektarů. Táhne se od Pacifiku k Andám, skrývá nenahraditelné patagonské deštné pralesy, vodopády a nachází se v něm pětadvacet procent posledních exemplářů stromu Fitzroya cypřišovitá, přičemž některé z nich jsou starší tisíce let. Celkem Tompkinsovi získali pro ochranu přírody 890 tisíc hektarů půdy. Douglas Tompkins zemřel před necelým rokem v prosinci 2015, když se jeho kajak převrhl v bouři v ledových vodách Patagonie. Nikdy se nezastavil a dokázal přesvědčit mnoho lidí, že Chile je skutečně výjimečná země.

Štítky Chile, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Umění naslouchat nám otevřelo dveře

thumbnail

Smrkové lesy, které obklopují D1 v úseku před Jihlavou, jsou tou nejlepší předzvěstí hlavního tématu mé cesty na Vysočinu. Ano, bude řeč o dřevě, krásné, voňavé surovině, jež má od pradávna své pevné místo v našich životech. Dřevo je jedním z pěti elementů a podle čínské astrologie představuje růst, rozšiřování, průbojnost, vitalitu a motivaci. Stejné atributy jsem našla o hodinu později jako součást filozofie jihlavské firmy Katres, jednoho z předních světových výrobců sušáren dřeva.

Štítky Dřevozpracující průmysl, Švédsko, Finsko, Německo, USA, Chile, Kanada

číst celý článek

Peru si označení latinskoamerický tygr zaslouží

thumbnail

Aby státy Pacifické aliance obstály v konkurenci, vyvinuly obdivuhodné integrační úsilí. O jejich ekonomickém potenciálu, významu neformálních kontaktů v podnikání, dosud opomíjených příležitostech, ale hlavně o Peru a caracaském metru jsme hovořili s poradkyní předsedy Mezinárodní obchodní komory ČR Janou Gutiérrez Chvalkovskou.

Štítky Peru, Mexiko, Kolumbie, Chile, Venezuela, Latinská Amerika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.