Články se štítkem: KB

Motory z PBS jsou ve světě značka

thumbnail

Když se řekne První brněnská strojírna Velká Bíteš, každý z oboru si představí klasickou strojařinu a dvousetletou historii značky. V zahraničí si k ní nejspíš přiřadí hodnocení „osvědčený dodavatel letecké techniky“. Jako jedna z pouhých čtyř firem na světě má oprávnění na vývoj, výrobu a údržbu turbínových motorů a příslušenství pro civilní použití, udělované Evropskou agenturou pro letovou bezpečnost. Produkty jsou certifikovány i ruskou agenturou ARMAK. A nedávno pracovníci PBS Velká Bíteš obdrželi, jako jediní v Evropě, oprávnění k přejímkám od čínské agentury CAAC.

Štítky Strojírenství, KB, letectví, Rusko, Čína

číst celý článek

Finance pro zemědělce a potravináře

Hospodaříme na více než dvou tisících hektarech, mj. máme i produkční sady jabloní a třešní. V živočišné výrobě se soustřeďujeme na chov skotu. Naší strategií je kromě maximalizace produktivity a efektivity také snaha o diverzifikaci příjmů. Realizovali jsme řadu modernizací. I do budoucna hodláme využívat a rozšiřovat inovativní technologie jak v prvovýrobě, tak v následném zpracování, skladování i zajištění odbytu. Jaké jsou naše investiční možnosti v kontextu s aktuálně dostupnými dotacemi, pokud je budeme chtít zajistit úvěrem? S jakými další alternativami našeho rozvoje nám umíte pomoct?

Štítky Potravinářství, Zemědělství, KB

číst celý článek

Jak bezpečně obchodovat s Indií

Naše společnost se zabývá vývojem, výrobou, prodejem a servisem průmyslových armatur a dodávkami potrubí a příslušenství. Jedním z trhů, na který se v posledních letech strategicky zaměřujeme, je Indie s ohledem na její obchodní potenciál do budoucna. V rámci obchodních vztahů, které se nám daří navazovat, je potřeba při projednávání kontraktů řešit i standardně požadované zajištění našich dodavatelských povinností formou záruk. Obchodní partneři v tomto teritoriu zpravidla nepřijímají bankovní záruky vystavené v jejich prospěch bankami v České republice, ale vyžadují pouze záruky vystavené místními bankami. Je tento přístup obvyklý? Zároveň by nás zajímalo, jak si co nejlépe zajistit včasné zaplacení za námi dodané zboží?

Štítky Indie, KB

číst celý článek

Naše síla je v mezinárodním know-how

thumbnail

Nedávno začal v Komerční bance fungovat nový úsek Strukturované financování. Do jeho čela byl vybrán zkušený manažer Jan Pokorný, který stál předtím čtyři roky v čele Modré pyramidy stavební spořitelny. Zajímalo nás, s jakými představami přijal novou výzvu, v čem strukturované financování obohatí nabídku bankovních služeb a co konkrétně může přinést firmám.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Peněz na investice do energetických úspor není nikdy dost

Naše společnost je jedním z předních výrobců zemědělské a komunální techniky v České republice. Výrobní závod v Prostějově navazuje na místní dlouholetou tradici strojírenské výroby v kombinaci s využíváním moderních technologií a poznatků z vlastního vývoje. Naše montážní linky jsou situovány v původních výrobních halách, které jsou obdobně jako administrativní budova energeticky náročné. Proto zvažujeme investici do energetických úspor, kdy mimo jiné máme podánu žádost o dotaci z OPPIK program Úspory energie. Existují pro realizaci energetických úspor ve firmách kromě dotace ještě nějaké jiné zvýhodněné formy financování?

Štítky Podpora exportu, KB, Úspory energií

číst celý článek

SEPA platby vám usnadní rozhodování

thumbnail

Potřebujete poslat zahraniční nebo SEPA platbu a nevíte jak? Ztrácíte se v množství položek, které je třeba vyplnit, nevíte, jaký formulář máte vybrat? Komerční banka pro vás připravila nový formulář v aplikaci MojeBanka, který vám zadávání plateb usnadní. O tom a dalších novinkách ve službách přímého bankovnictví KB jsme si povídali s Janou Švábenskou, výkonnou ředitelkou pro transakční a platební služby.

Štítky KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.