Články se štítkem: KB

Optimalizace firemního energetického mixu přestává být konkurenční výhodou, ale stává se nutností

thumbnail

Rostoucí inflace, akcelerovaná zejména dramatickým růstem cen energií v závěru loňského roku, se vlivem aktuálně probíhajícího válečného konfliktu na Ukrajině dostala do zcela nové dimenze. Kromě extrémních tlaků na ceny surovin se do popředí dostávají další, doposud opomíjené aspekty, které souvisejí s energetickou a surovinovou strategií a bezpečností. V tomto světle téma „zelené tranzice“ či dekarbonizace získává zcela nový obsah. Co to znamená a jaký dopad to bude mít na naše hospodářství?

Štítky Environment, KB, Energetika

číst celý článek

Jak zvýšit energetickou soběstačnost firem

Naše firma, asi jako všechny ostatní, v posledních měsících čelí enormnímu zvyšování cen energií. Zejména cena elektřiny je pro nás stěžejní. Zaznamenal jsem, že KB poskytuje svým firemním klientům nabídku komerční instalace fotovoltaické elektrárny. Pro jaké firmy je tato nabídka vhodná a co konkrétně představuje? Ing. Štěpán Rybář, finanční ředitel, ECO Finance Group s.r.o.

Štítky Environment, Fotovoltaika, KB

číst celý článek

Stanislav Martinec: Podnikáme, abychom pomohli lidem a obohatili svět

thumbnail

„Byl bych nerad, aby se svět vrátil do předcovidových kolejí. Ať klidně produkce klesne a děláme menší tržby, vyrábějme méně, ale kvalitněji a s přitažlivým designem, ať nám věci déle vydrží a nemusíme je měnit každý rok a naše práce ať nás baví. Když tuto dobu nevyužijeme, pak promarníme jedinečnou šanci,“ říká Stanislav Martinec, zakladatel a ředitel vizovické společnosti KOMA Modular, lídra v oblasti modulární výstavby.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek

Radek Hegmon: Přichází doba, kdy okázalost začíná obtěžovat

thumbnail

Nenaskakují na módní trendy, přesto se trefují do poptávky a nebojí se konkurence. „Nikdy jsme si nedělali průzkumy potenciální poptávky. Vývojem reagujeme na potřeby své a svého okolí. Například do návrhů vestaveb do automobilů, lyží nebo mikrodomků se propisují naše zkušenosti s cestováním, sportem, bydlením, prostě životem,“ říká zakladatel, majitel a šéfdesignér Egoé Radek Hegmon.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek

Role KB zůstává klíčová i po ukončení covidových programů

thumbnail

Při podpoře podnikatelů a firem z celé republiky, které ekonomicky postihla pandemická situace, sehrála Komerční banka stěžejní úlohu. V rámci tzv. covidových programů podpořila od dubna 2020 do konce prosince 2021 přes 3600 podnikatelů a firem, jimž poskytla 26,2 miliardy korun. Jen v programu COVID III jsme zprostředkovali podporu ve výši 17,8 miliardy korun, tedy nejvíc ze všech tuzemských bank.

Štítky KB

číst celý článek

Aplikace PayPhone udělá z mobilu platební terminálIdeální řešení pro ty, kterým klient platí kartou spíš výjimečně, pro pracovníky v terénu, pro rozvoz zboží nebo třeba pro sezonní podnikání.

thumbnail

Platební terminály v mobilu jsou novinkou na trhu. Díky nim mohou vaši zákazníci jednoduše zaplatit přiložením své karty přímo k vašemu mobilnímu telefonu. O podmínkách a výhodách této služby hovoříme se zástupkyní Komerční banky Janou Lidickou ze segmentu malého podnikání.

Štítky KB

číst celý článek
1 4 5 6 7 8 9 10 12 17 22

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.