Články se štítkem: KB

Spolupráce banky se start-upyRealita, nebo iluze?

Jsme malá firma s dvouletou historií, která se zaměřuje na služby a řešení pro klienty zejména v oblasti datových skladů a nově i zpracování geografických dat. Aktuálně pracujeme na vývoji služby, která identifikuje potenciální klienty pro domácí i firemní fotovoltaiku. Přemýšlíme, jak uspět s naší nabídkou v bankovním sektoru a získat banku jako partnera, který využije naši službu jako produkt pro své klienty. Respektive jak vstoupit do jednání s bankou a ověřit si skutečný potenciál našeho záměru. - Jaromír Barták, Base Consulting s.r.o.

Štítky Startupy, KB, SmartSolution

číst celý článek

Komerční banka zrychlila odesílání SEPA a zahraničních platebZa rychlou platbu neplatíte nic navíc

Velmi často platíme našim obchodním partnerům v zahraničí a rychlost zpracování plateb je pro nás hodně důležitá. Našimi obchodními partnery ze strany dodavatelů jsou jak tuzemské, tak i zahraniční hutní společnosti sídlící v České republice, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Slovinsku a Itálii. Zaznamenali jsme, že Komerční banka zrychlila zpracování SEPA a zahraničních plateb. Je toto zrychlení zpoplatněno a změnilo se něco v zadávání plateb? Jaké jsou podmínky pro zadání platby, aby byla platba zpracovaná rychleji, a kdy ji teď náš obchodní partner obdrží? Zdeněk Břečka, spolumajitel a člen správní rady společnosti Britterm a.s.

Štítky KB, rychlé platby

číst celý článek

Jakub Strnad: Chceme zůstat českou jedničkou se zahraničním renoméCovid nás zocelil

thumbnail

V takovém rozsahu a intenzitě se to stalo poprvé. Zásadní omezení neakutní zdravotnické péče, snížení prodeje stomatologických prostředků a téměř úplná eliminace osobních obchodních kontaktů postihly v uplynulém roce českou rodinnou společnost LASAK, zabývající se již třicet let vývojem, výrobou a prodejem zejména zubních a kostních implantátů, stejně náhle jako řadu jiných podnikatelských subjektů. Přesto se od nich v některých faktorech liší. A zůstává v čele pelotonu ve svém oboru.

Štítky Zdravotnická technika, Inovace, KB

číst celý článek

Radka Turková: Korporátní bankovnictví je moje srdcovkaMusí být založeno na důvěře a partnerství

thumbnail

Pokud budete brázdit tuzemské bankovní vody, nenajdete mnoho lídrů, kteří se bezmála třicet let pohybují v korporátním segmentu, tedy ve vztahu banka–firma, a cítí se při tom ve svém živlu. Radka Turková se vášní pro svou práci netají. Před necelým půlrokem převzala kormidlo korporátního a municipálního bankovnictví v Komerční bance.

Štítky Korporátní bankovnictví, Zelená strategie, KB

číst celý článek

Chytrá města jsou zelená

thumbnail

Dnešní technologicky vyspělá civilizace klade při svých aktivitách stále vyšší nároky na ekologickou udržitelnost a vhodnost pro místní klimatické podmínky. V rytmu doby tepe i srdce loni založené společnosti Envilope, jejímž posláním je vyhledávat a vyvíjet řešení pro stavebnictví, která spolupracují s přírodou. U mladé firmy s krátkou historií hraje přitom důležitou úlohu i podpora banky.

Štítky Environment, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.