Články se štítkem: KB

Václav Klein: Transformace energetiky je věcí celé společnosti

thumbnail

Resilience je termín, na který by si měla česká společnost zvyknout. Podle odborníků totiž může odklon průmyslu od uhlí i v České republice zvýšit do konce tohoto desetiletí ceny elektřiny až o šedesát procent. Efektivním řešením, jak si v rámci energetického mixu posílit vlastní výrobou elektrické energie a tepla energetickou odolnost, může být zejména pro segment malých a středních podniků kogenerace. Jednou z inovativních společností, která se během deseti let dokázala zařadit mezi světovou špičku ve vývoji, výrobě a prodeji kogeneračních jednotek doma i v zahraničí, je brněnský GENTEC CHP.

Štítky Energetika, Environment, Inovace, KB

číst celý článek

Ekonomika na horské dráze

thumbnail

Jarní rychlé rozvolnění protipandemických opatření skokově nastartovalo ekonomiku. Bohužel jen nakrátko, hned v létě přišla první komplikace rychlého oživení v podobě nedostatečné nabídky materiálů a výrobních komponent. K tomu se nyní přidává dramatický růst cen, tažený zejména energiemi. Roste inflace, zvyšují se úrokové sazby a sílí obavy z nové mutace koronaviru. Co se vlastně děje a jaký nás čeká příští rok?

Štítky Ekonomika, KB

číst celý článek

Blandine Gamblin: Malé a střední podniky představují dvě třetiny našich firemních klientů v AfriceJejich podpora je klíčová

thumbnail

V současné době je skupina Société Générale (SG), do které patří i Komerční banka, jedním ze tří nejvýznamnějších mezinárodních bankovních řetězců na afrických trzích. Vlastní tu historicky silnou pozici a kvalitní síť retailového i korporátního bankovnictví. Zároveň má velké ambice. „Chceme hrát klíčovou roli v době, kdy tu finanční služby procházejí rychlými změnami,“ říká Blandine Gamblin, regionální ředitelka pro financování obchodu na afrických trzích. Dodává, že mimo tradiční frankofonní trhy v Africe banka expanduje do dalších zemí na kontinentu díky ohlášení spolupráce s jihoafrickou finanční skupinou Absa. Zeptali jsme se jí na příležitosti pro české firmy.

Štítky Afrika, SG, KB

číst celý článek

Radka Turková: Na „zelené cestě“ jsme všichni společněPojďme najít správný směr

thumbnail

„Víte, že v Mladé Boleslavi budou brzy jezdit autobusy na plyn vyrobený ze zbytků z kuchyně?“ překvapila mne svou otázkou hned na začátku našeho povídání o „zelené energetice a environmentu“ Radka Turková, výkonná ředitelka pro korporátní a municipální bankovnictví v KB. V Mladé Boleslavi totiž zrovna slavnostně poklepali na základní kámen nové bioplynové stanice. A Komerční banka byla samozřejmě u toho, protože podpora smysluplných „zelených projektů“ je již dlouho zakořeněna v její DNA.

Štítky Environment, OZE, ESG, KB

číst celý článek

Nenechte své zákazníky čekat ve frontě

thumbnail

Na počátku tohoto roku jsem ve svém zápisníku psal o největším digitalizačním počinu českého bankovního sektoru, a sice o bankovní identitě, respektive službách BankID. Řada klientů svoji identitu již prostřednictvím této služby prokazuje či ji měla možnost prakticky využít při identifikaci pro elektronické podání daňového přiznání nebo při letošním sčítání lidu. Nově nyní KB otevřela BankID i pro napojení firemních klientů.

Štítky Finance, ICT, KB

číst celý článek

Odemkněte si s BankID cestu k novému byznysu

Pokud poskytujete internetové služby firmám či fyzickým osobám a v rámci vaší online klientské zóny mohou zákazníci uzavírat nové či měnit stávající služby, pak se vyplatí uvažovat o bankovní identitě. Usnadní vám (nejen) proces ověřování identity vašich klientů, ale stane se vítaným a bezpečným pomocníkem.

Štítky Bankovní identita, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.