Články se štítkem: KB

Zemědělství jako hi-tech obor

thumbnail

Ve chvíli, kdy po strastiplné cestě z Prahy po D1 konečně přijíždíme do Dolní Lutyně na Karvinsku a vcházíme na Farmu Bezdínek, veškeré napětí z nás spadne. Za chvíli se už navzdory lednovému počasí kocháme pohledem do skleníku plného dlouhých řad nádherně červených rajčat – Hranáčků. A od jednatele společnosti Jiřího Stodůlky se dozvídáme, v čem je Bezdínek jedinečný: „Zeleninu pěstujeme v kompostovatelném substrátu, zaléváme především dešťovkou a proti škůdcům ji chráníme přirozeně biologicky, ne pesticidy. I proto se jako první v Česku můžeme pochlubit prestižním mezinárodním certifikátem bez pesticidů.“

Štítky Nové technologie, Zemědělství, Environment, KB

číst celý článek

Elektronické bankovní záruky v praxi

Naše společnost se pravidelně účastní veřejných výběrových řízení. V letech 2017 a 2018 v souvislosti se zavedením povinné komunikace v elektronické podobě u veřejných zakázek v České republice začaly banky svým klientům poskytovat pro veřejné zakázky záruky v elektronické formě. Zajímalo by nás, k jakému vývoji od té doby u elektronických záruk došlo, jaká je aktuální praxe v jejich používání a jak se bude tato oblast v nejbližší době vyvíjet. Říká Ing. Dagmar Alkérová, ekonomická ředitelka společnosti FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s.

Štítky KB

číst celý článek

Elektrárny stavíme, vlastníme a provozujemeProto přesně víme, co můžeme nabídnout

thumbnail

Víte, kde stojí nejvyšší větrná elektrárna v Česku? A že ze všech větrníků u nás ročně produkuje nejvíc elektřiny? Byla postavena před pěti lety ve Vítězné nedaleko Dvora Králové v nadmořské výšce 560 metrů a ohromuje svými úctyhodnými rozměry: je vysoká 175 metrů a jen její jedna lopatka měří 56 metrů. S výkonem 3 MW vyrobí ročně více než 6000 MWh, což je energie zhruba pro 4000 domácností. Navíc ji spoluvlastní i lidé z Vítězné a okolí. Je to jedna z prvních občanských větrných elektráren v ČR. O investicích do energetiky si povídáme s Pavlem Svoreněm, členem představenstva a výkonným ředitelem skupiny Portiva.

Štítky Energetika, Environment, Investice, KB

číst celý článek

Když je projekt dobrý, způsob financování si najde i v energetice

„Téměř na všech energetických konferencích slyšíme, že investovat do energetiky se nevyplácí a investiční prostředí je tak nestabilní, že se v podstatě téměř žádné energetické zdroje stavět nedají. Jak se tato nejistota odráží v bankovnictví? Co momentálně patří mezi nejzajímavější rozvojové oblasti v energetice?“ Ladislav Seidler, jednatel společnosti Amper Generation, s.r.o

Štítky Energetika, KB

číst celý článek

Lubomír Dvořák: Buduji firmu pro své vnukyRád bych, aby zůstala světovou jedničkou

thumbnail

Víte, že existují rádiově řízené sekačky na trávu, které umí „tančit“? A že je vyvíjí a vyrábí česká rodinná firma z Pohledu u Havlíčkova Brodu? „Jsme držitelem několika světových a evropských patentů v různých strojních odvětvích na dálkově řízené svahové sekačky Spider,“ říká zakladatel a ředitel společnosti Lubomír Dvořák, držitel ocenění Česká hlava 2013 a strojař tělem i duší.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství, Inovace, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.