Články se štítkem: KB

Nechte placení svých závazků klidně na poslední chvíli

Před nedávnem jsme ve finančním rádci psali o tom, že okamžité platby nejsou hudbou vzdálené budoucnosti. A skutečně. První banky je již začaly svým klientům nabízet. A to jak pro zadávání plateb do jiných bank, tak i při jejich přijímání. Do té doby, než se ale zapojí další banky a klienti si na tuto novou službu zvyknou, oblíbí si ji a budou ji běžně využívat, je důležité umět připsat platby do jiných bank co nejdříve i jiným způsobem.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Seznamte se, elektronická recepční aneb Roboti nás neukousnou

thumbnail

Česká společnost M2C, která více než čtvrt století nabízí služby integrovaného facility managementu a působí v jedenácti evropských státech, je zvyklá o problémech nemluvit, ale rovnou je řešit. A tak vyvinula elektronickou recepční, údajně první svého druhu v Evropě. Nejen jako ozvěnu na tolik omílané konstatování dneška „Nejsou lidi!“, ale také jako cestu k zefektivnění byznysu svých klientů. S prvními exempláři se můžete setkat v její pražské provozovně ve Vladislavově ulici a v nedaleké Galerii Myšák. A k instalaci už se chystají další kousky, které poputují do Brna, Ostravy i na Slovensko.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Voda, jídlo, energieTo je to, co potřebujeme k životu

thumbnail

Izrael, jedna ze zemí tohoto čísla TRADE NEWS, trpěla nedostatkem vody už v biblických dobách. Od časů, kdy místní obyvatelé v době klimatického extrému buď prchli, nebo museli vodou neskutečně šetřit, dospěla tato oblast ke zcela jiné cestě. Špičkové technologie dokáží odsolovat mořskou vodu a také optimalizovat zavlažování zemědělských plodin. Izrael tak prozatím zkrotil nedostatek vody, a dokud bude mít dost energie, zůstane strategicky nezávislý na rozmarech počasí a nelibosti sousedních států, může se rozvíjet.

Štítky KB, Environment

číst celý článek

Získat pro firmu prostředky na inovace nemusí být složité

Naše společnost je největším a nejvýznamnějším dodavatelem lepenkových výrobků z recyklovaného materiálu pro archivaci. Tím, že produkty, které vyrábíme, vznikají zpracováním sběrového papíru a jsou zcela recyklovatelné, šetříme životní prostředí. I naše dřívější investice do modernizace výroby nesly významný efekt energetických úspor. Nyní uvažujeme o dalších investicích do rozvoje firmy a inovací, jaké jsou další možnosti v oblasti zvýhodněného financování? Marek Michálko, jednatel společnosti EMBA, spol. s r.o.

Štítky KB, Inovace, Dotace, EU

číst celý článek

David Formánek: Komerční banka má ráda efektivní změnyV úsporách energií to platí dvojnásob

thumbnail

Přes jednu miliardu korun již uvolnila Komerční banka na zvýhodněné financování energetických úspor malých a středních podniků v rámci programu EuroEnergie. „Byli jsme k této spolupráci před dvěma lety přizváni Evropskou investiční bankou, protože máme nejen specialisty, kteří se dlouhodobě zabývají otázkou financování energetických projektů, ale ovládají také problematiku získávání dotací EU. Rádi podporujeme to, co má hlubší smysl,“ zahájil náš rozhovor David Formánek, člen představenstva Komerční banky zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky KB, Úspory energií

číst celý článek

Podporujeme rozvoj moderních energetických řešení

„Naše společnost se zabývá průmyslovými aktivitami v sektoru letecké techniky. Inovace a moderní technika nám umožňují být úspěšným výrobcem v mezinárodním měřítku. Zajímáme se také o provozní náklady a možnosti v tomto směru investovat do pokročilých technologií obnovitelných zdrojů energie. Kde vidíte největší potenciál k rozvoji?“ Jaroslav Potměšil, jednatel HPH, s.r.o.

Štítky Energetika, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.