Články se štítkem: KB

Silný příběh může být víc než číslaCredit je důvěra

thumbnail

Leoš Souček vystudoval Elektrotechnickou fakultu ČVUT a ekonometrii na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, ale jak sám říká, vždycky toužil pracovat v oblasti investičního bankovnictví. Hned po škole nastoupil do Komerční banky, kde působí už dvě desítky let. Z pozice zástupce ředitele pro řízení rizik se stal vloni na podzim zástupcem výkonného ředitele Marketingu a Komunikace. Šla jsem za ním nakouknout do kuchyně schvalování úvěrů firem a čekala jsem řeč čísel. O to víc mě překvapilo, že na miskách vah si s tvrdými daty nijak nezadají důvěryhodnost a příběh. S čísly se prý dá čarovat, ale jestli podnikatel své věci rozumí a svému projektu věří, to se prý nafilmovat nedá.

Štítky Financování, KB

číst celý článek

I v Bělorusku vám umíme krýt záda

Nabídka firmy Albertina zahrnuje široký sortiment zařízení, která nalézají uplatnění zejména v potravinářském, kosmetickém, chemickém a farmaceutickém průmyslu. Naše stroje se prodávají ve většině zemí Evropy, v USA, JAR, severoafrických státech, na Středním východě, v oblasti jihovýchodní Asie nebo v Austrálii. Nyní jednáme o exportu do Běloruska. Výroba zařízení na zakázku trvá zhruba 6 měsíců. Pro jistotu, že dostaneme za zakázku zaplaceno, máme s kupujícím dohodnutou platbu prostřednictvím dokumentárního akreditivu. Protože Bělorusko vnímáme jako rizikovější teritorium, chceme mít náš akreditiv potvrzený. Jsou tuzemské banky připraveny potvrzení dokumentárního akreditivu vystaveného běloruskou bankou nabídnout? Ing. Milan Weisser, jednatel Albertina Trading, spol. s r. o.

Štítky Financování, Bělorusko, KB

číst celý článek

Odkupy pohledávek jako nástroj financování ve stavebnictví

V rámci výběrových řízení pro realizaci stavebních zakázek se stále častěji setkáváme se zájmem investorů o možnost prodloužení splatnosti pohledávek, a to v řádu měsíců, případně i několika let s postupným splácením. V minulosti naše společnost realizovala tyto zakázky za podpory vlastních zdrojů či provozních úvěrů. Naši odběratelé nás informovali, že ideálním řešením tohoto požadavku jsou odkupy pohledávek. Uvítali bychom více informací, jak tento nástroj funguje.

Štítky Stavebnictví, KB

číst celý článek

Některé práce by Češi už nevzali

thumbnail

Říká se, že bez zahraničních pracovníků by české stavebnictví nefungovalo. „To mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Ve firmě máme 150 vlastních zaměstnanců a z toho třetinu tvoří agenturní pracovníci ze zahraničí. Zkrátka bereme každého, kdo chce dělat,“ říká jednatel a majitel společnosti Stavokomplet Vladislav Burda.

Štítky Stavebnictví, KB

číst celý článek

V boji proti digitálnímu organizovanému zločinu je důležité, abychom táhli za jeden provaz

thumbnail

Podle nedávného průzkumu CFA Institute, jehož se zúčastnily více než tři tisíce certifikovaných finančních analytiků z celého světa, se většina oslovených domnívá, že nové technologie jsou největší hrozbou především pro asset management a bankovnictví. Jak to vidí šéf Komerční banky Albert Le Dirac’h? Nejen o tom, ale třeba také o bankovních regulacích či o politice záporných úrokových sazeb jsme s ním hovořili v předvečer Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Štítky KB, ICT, Nové technologie, bankovnictví, Investice

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.