Články se štítkem: KB

Mobilita napříč kontinentyAfrika potřebuje větší potravinovou soběstačnost

thumbnail

Zambie, Ghana, Etiopie nebo Jihoafrická republika. To jsou jen některé africké destinace, kam každý rok zamíří na studijní stáže studenti Mendelovy univerzity v Brně. „Je důležité, aby budoucí odborníci v zemědělství, potravinářství, lesnictví, ekologii a navázaných oborech poznali reálné podmínky zemí, s nimiž budou spolupracovat, ať už na bilaterální bázi nebo jako pracovníci mezinárodních organizací,“ zdůrazňuje význam osobních zkušeností pro studenty pedagog, odborný asistent v Ústavu teritoriálních studií Samuel Darkwah.

Štítky Afrika, Potravinářský průmysl, Zemědělství, Vzdělávání, KB

číst celý článek

Infrastruktura jako páteř společnosti

thumbnail

Dobře fungující a moderní infrastruktura je základním předpokladem ekonomického rozvoje a zároveň kvalitnějšího života a spokojenosti obyvatel. Proto Komerční banka hrdě financuje projekty od výstavby silnic, mostů, dopravních systémů přes vozový park pro hromadnou dopravu po letiště, vodárny, vodovody, vodojemy, kanalizace, čistírny odpadních vod či zpracování komunálního odpadu. Ve svém portfoliu máme rovněž výrobu a přenos elektrické energie, elektronická komunikační zařízení či produktovody. A pokud se na téma infrastruktury podíváme v širším slova smyslu, řada našich klientů poskytuje vzdělávání, zdravotní a sociální služby, pečuje o rodiny či chrání obyvatelstvo. Spoluvytvářením této páteře občanské vybavenosti i my můžeme přispět k lepšímu světu, ve kterém chceme žít.

Štítky Afrika, Financování, KB

číst celý článek

USA jsou nejen kolébkou oboru IT, ale i Průmyslu 4.0

thumbnail

I když nápad na první programovatelný počítač se vylíhl v hlavě Angličana, tedy konkrétně anglického matematika a filozofa Charlese Babbage už v první polovině 19. století, počítačová éra odstartovala až o sto padesát let později v USA. Na svět totiž přišlo zařízení IBM PC s modelovým číslem 5150, které si mohl dovolit koupit i běžný spotřebitel. Ruku v ruce s tím se zrodil na americké půdě i internet a průmysl informačních technologií tu zapustil hluboké kořeny.

Štítky USA, Nové technologie, Dotace EU, KB

číst celý článek

Nechte placení svých závazků klidně na poslední chvíli

Před nedávnem jsme ve finančním rádci psali o tom, že okamžité platby nejsou hudbou vzdálené budoucnosti. A skutečně. První banky je již začaly svým klientům nabízet. A to jak pro zadávání plateb do jiných bank, tak i při jejich přijímání. Do té doby, než se ale zapojí další banky a klienti si na tuto novou službu zvyknou, oblíbí si ji a budou ji běžně využívat, je důležité umět připsat platby do jiných bank co nejdříve i jiným způsobem.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Seznamte se, elektronická recepční aneb Roboti nás neukousnou

thumbnail

Česká společnost M2C, která více než čtvrt století nabízí služby integrovaného facility managementu a působí v jedenácti evropských státech, je zvyklá o problémech nemluvit, ale rovnou je řešit. A tak vyvinula elektronickou recepční, údajně první svého druhu v Evropě. Nejen jako ozvěnu na tolik omílané konstatování dneška „Nejsou lidi!“, ale také jako cestu k zefektivnění byznysu svých klientů. S prvními exempláři se můžete setkat v její pražské provozovně ve Vladislavově ulici a v nedaleké Galerii Myšák. A k instalaci už se chystají další kousky, které poputují do Brna, Ostravy i na Slovensko.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.