Články se štítkem: Strojírenství

Jak se bránit před padělky? (2. díl)

thumbnail

Článek v zářijovém Trade News o přerovské společnosti Filák a hologramech z její dílny, které vám mohou pomoci ochránit vaše dokumenty i značku, vyvolal takový zájem, že jsme se rozhodli k tématu vrátit. A tak jsme se nechali Janem Filákem, majitelem firmy a autorem několika patentů, zasvětit do problematiky nekonečného boje s padělky.

Štítky Inovace, Strojírenství

číst celý článek

Martin Wichterle: Jsem hrdý na své jméno, ale renomé jsme si museli vybudovat

thumbnail

„Vlastní výzkum a vývoj je drahý, ale je to jediná cesta, jak obstát v konkurenci,“ říká Martin Wichterle, majitel společnosti Wikov Industry, která se ve výrobě průmyslových převodovek zařadila mezi světovou špičku. „V našem portfoliu představují asi 95 procent. Zhruba polovinu dodáváme pro větrnou energetiku a druhou polovinu do oblasti těžby ropy a plynu, vodních elektráren a lodí. A téměř veškerá produkce jde na export,“ dodává.

Štítky Energetika, Strojírenství, Výzkum, Vývoj, Inovace

číst celý článek

Jak se bránit před padělky?

thumbnail

Padělání peněz, dokumentů a výrobků bylo vždy považováno za vážný zločin. Přesto jsou padělatelé, unášeni vidinou zisku, ochotni riskovat. Jeden velmi sofistikovaný recept na to, jak se bránit jejich vynalézavosti, má přerovská společnost Filák. A navíc s jejími produkty nemusí jít ani pro menší firmy o neúnosně nákladnou záležitost.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko

číst celý článek

Quo vadis, český strojaři?

V době mezi světovými válkami patřilo Československo mezi deset nejvýznamnějších strojírenských zemí světa. Jakkoli se touto charakteristikou již nelze těšit, strojírenství je pro nás nadále oborem, který táhne zaměstnanost a prosperitu celého státu. Z tradic se však nedá žít věčně. Nyní stojíme na rozcestí a před námi je úkol zvolit další směr. Berme to jako dobrou zprávu. Znamená totiž, že zatím ještě máme na výběr.

Štítky Strojírenství, Vzdělávání, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.