Články se štítkem: Zemědělství

ČEB podporuje české zemědělce

Export českých firem, které se zabývají zemědělskou či potravinářskou výrobou, v posledních letech roste. Ať už jde o vývoz komodit, zemědělskou techniku či výrobní technologie, o české dodavatele mají v zahraničí zájem. Tohoto trendu si je vědoma i Česká exportní banka (ČEB), která za dobu své existence podpořila agrární export ve výši 2,7 miliardy korun.

Štítky Podpora exportu, Potravinářství, Zemědělství, ČEB

číst celý článek

Finance pro zemědělce a potravináře

Hospodaříme na více než dvou tisících hektarech, mj. máme i produkční sady jabloní a třešní. V živočišné výrobě se soustřeďujeme na chov skotu. Naší strategií je kromě maximalizace produktivity a efektivity také snaha o diverzifikaci příjmů. Realizovali jsme řadu modernizací. I do budoucna hodláme využívat a rozšiřovat inovativní technologie jak v prvovýrobě, tak v následném zpracování, skladování i zajištění odbytu. Jaké jsou naše investiční možnosti v kontextu s aktuálně dostupnými dotacemi, pokud je budeme chtít zajistit úvěrem? S jakými další alternativami našeho rozvoje nám umíte pomoct?

Štítky Potravinářství, Zemědělství, KB

číst celý článek

Vývoz potravin a zemědělských technologií v hledáčku EGAP

thumbnail

Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP) už svým pojištěním podpořila zemědělský a potravinářský vývoz za více než 22 miliard korun. Největší objem tvoří export potravinářských a zemědělských technologií a také vývoz surovin – především obilí, sušeného mléka a sladu. Na tomto objemu se podílejí i některé malé a střední firmy.

Štítky Potravinářství, Zemědělství, Pojištění, Podpora exportu, EGAP

číst celý článek

Pouštím své révě hudbu a vytvářím harmonický svět

thumbnail

Vinař Alexandre Monmousseau nic nedělá jako ostatní a vždy hledá vlastní cestu. Zatímco všichni ve Vouvray u Loiry dělají vína šumivá, on se ve svém vinařství Château Gaudrelle specializuje na klidná vína. Zcela změnil postupy svého otce i dědečka a před několika lety se vrhl na biologické vinařství s využitím nejrůznějších alternativních metod včetně léčení révy hudbou.

Štítky Francie, Zemědělství, Potravinářství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.