Články autora: Jana Jenšíková

Chcete mít v Číně výhodu před konkurencí? Obchodujte v jüanech!

thumbnail

Skupina Société Générale získala před časem jako jeden z prvních zahraničních subjektů bankovní licenci v Číně. A Komerční banka byla v rámci této skupiny první, která nabídla klientům účet v čínských jüanech. Podle všeho to byl krok správným směrem, neboť čínský jüan se postupně stává významnou obchodní měnou. Proto jsme se pro doporučení, jak nejlépe nastavit platební styk s Čínou, vydali za jednou z nejpovolanějších – výkonnou ředitelkou pro Provoz Komerční banky Janou Švábenskou.

Štítky Rozhovory, Čína, Finance

číst celý článek

Číňané chtějí být ohromeniSvětelné projekty plní přání na hranicích reality

thumbnail

Společnost Preciosa – Lustry s třísetletou tradicí na tuzemském trhu expanduje do celého světa. Křišťálové a skleněné produkty z Kamenického Šenova tak zdobí vstupní haly hotelů a rezidenčních staveb ve světových metropolích jakými jsou Dubaj, Moskva, Baltimore, a v neposlední řadě Hongkong. O podnikání na čínském trhu, charakteristických vlastnostech typického čínského zákazníka a aktuálně rozpracovaných projektech jsme si povídali s generálním ředitelem společnosti Pavlem Markem.

Štítky Čína, Sklářství, Design

číst celý článek

Ladislav Filip: Jak jsme dobří? Zeptejte se v NASA

thumbnail

Právě v době, kdy vznikal tento článek, dopravila NASA šťastně na Mars údajně nejsložitější vesmírný přístroj, jaký kdy člověk vyrobil – šestikolové robotické vozítko Kuriosity za 45 miliard korun. Možná, že náklad na jeho palubu pomáhal přepravit výtah ze středočeských Sedlčan.

Štítky USA, Mexiko

číst celý článek

Pavla Břečková: Nepodnikáme systematický útok na mediálně módní trhy typu BRICS

thumbnail

AUDACIO je latinsky „odvaha“. Brněnská firma prý někdy u svých klientů vzbuzuje údiv, proč se strojírenská firma jmenuje tak „filozoficky“. „Jedni z našich současných italských obchodních partnerů byli z našeho jména dokonce tak nadšeni, že s námi začali spolupracovat bez jakýchkoliv referencí a testů, což ve strojírenství není obvyklé. A spolupráce dodnes trvá, svěřují nám i technicky velmi náročné projekty,“ zahajuje ředitelka pro obchod a strategii Pavla Břečková prohlídku firmy perličkou.

číst celý článek

Pavel Sobotka: U nás krize není, máme tolik zakázek, že nevíme co dřív

thumbnail

Brněnská společnost Frentech Aerospace míří i do vesmíru. Loni byla mezi šampiony, kteří vyhráli výzvu Pobídkového programu Evropské kosmické agentury (ESA). Ta představuje pro české firmy projekty v objemu cca tří milionů eur. Samotný Frentech podepsal letos v dubnu v Cannes kontrakt s Thales Alenia Space France v hodnotě 1,9 milionu eur. „Podle mého názoru se jedná o historicky největší komerční kontrakt pro kosmický průmysl v České republice. A o dalších projektech intenzivně jednáme,“ říká Pavel Sobotka, jednatel Frentech Aerospace.

číst celý článek
1 11 20 30 35 36 37 38 39

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.