Články autora: Věra Vortelová

Jana Slováková: Pokud chceme prodat náš stroj v USA, musí jeho obsluhu zvládnout kdokoli a rychle

thumbnail

S nástupem tržní ekonomiky na začátku devadesátých let se dokořán otevřel prostor pro podnikavost a technický um českých inženýrů. Současně docházelo k zásadní proměně ekonomického myšlení. O produktové struktuře výrobce začal rozhodovat zákazník. Rodinné firmy rostly jako houby po dešti, ale v těžké zahraniční konkurenci nejlépe obstály ty s jasnou vizí, vlastními finálními produkty a vývojovým zázemím.

Štítky Strojírenství, USA, digitalizace

číst celý článek

Jana Slováková: If we want to sell our machine in the US, it must be easy and quick to operate

thumbnail

With the return of market economy after 1989, there was suddenly a lot of room for the entrepreneurial spirit and technical skill of Czech engineers. Along with that, a fundamental transformation of economic thinking was taking place, with customers now being an important factor in companies’ decisions on their product range. Family businesses were mushrooming, but only those with a clear vision and their own final products and development base were competing successfully with foreign companies newly entering the Czech market.

číst celý článek

Jiří Jílek: Kdo zvládne logistiku, získá nové trhy

thumbnail

Jen přímý vývoz ČR do Latinské Ameriky dosahuje již 40 miliard korun. „Pandemie odhalila v globálních dodavatelských řetězcích slabiny, jichž mohou české firmy využít i ve vzdálených mimoevropských teritoriích,“ říká Jiří Jílek, ředitel regionálního centra pro Latinskou Ameriku agentury CzechTrade a zahraniční kanceláře v Chile. Probírali jsme s ním šance českých firem v iberoamerickém regionu.

Štítky Latinská Amerika, Chile, CzechTrade

číst celý článek

Bohumír Janský: Pomáhat se vyplatíVšem a všude

thumbnail

Světová mapa obchodních příležitostí se rychle mění a stále více českých firem hledá uplatnění pro svou produkci i na vzdálenějších teritoriích. Svým dobrým jménem tam pro ně vytváří startovací pozici také naše věda. S profesorem Bohumírem Janským, objevitelem pramenů Amazonky, jsme si povídali o dopadech změn klimatu nejen na obyvatele Latinské Ameriky, připravovaných rozvojových projektech českých hydrologů a geologů a historii a současnosti českého byznysu na latinskoamerických trzích.

Štítky Environment, Peru, Latinská Amerika

číst celý článek

Jdeme tam, kde jsou příležitostiAdaptovali jsme se na celý svět

thumbnail

„V našem exportním portfoliu máme kromě Evropy, která představuje hlavní vývozní teritorium, již několik let také některé státy Latinské Ameriky, především Mexiko a Brazílii. Tak jak se v globální ekonomice přemisťuje průmyslová výroba po světě, jdeme se svými produkty a službami za ní,“ vysvětlují Igor Láník ml. a jeho bratr Boris, proč je trend relokace na světových trzích nezaskočil. Jejich rodinná společnost LANIK vyrábí a prodává technickou keramiku pro slévárenství, představovanou především pěnokeramickými filtry, nálevkami a keramickými jádry pro přesné lití.

Štítky slévárenství, keramika, Latinská Amerika

číst celý článek

We are actively looking for opportunitiesWe have adapted our activities to any country

thumbnail

"Besides Europe, which is our main export territory, we have several Latin American countries in our export portfolio, Mexico and Brazil in particular. As industrial production moves around the world in the global economy, we follow it with our products and services," Igor Láník Jr. and his brother Boris explain, adding that the relocation trend in world markets has not surprised them. Their family company LANIK manufactures and sells technical ceramics for foundries, mainly ceramic foam filters, ceramic cups and ceramic cores for precision casting.

číst celý článek
1 6 7 8 9 10 11 12 20 29 38

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.