Články autora: Vlasta Piskačová

Automatizace kráčí kupředu, regály zůstávají

thumbnail

„Zákazníky v Německu a v Rakousku kromě kvalitních regálů zaujala naše všestrannost, pružnost a také to, že se nebojíme šibeničních termínů,“ říká jednatel společnosti Proman Pavel Nekut. Často se totiž stává, že je samotná stavba skladovací haly ve skluzu a na vybavení vnitřku pak zůstává mnohem méně času, než bylo původně v plánu.

Štítky Německo, skladování

číst celý článek

Smart city po brněnsku: Město, kde se dobře žije

thumbnail

„Rozhodli jsme se pro vlastní cestu, která je založena na změně přístupu města, nikoliv na technologickém plánu,“ řekl hned v úvodu našeho rozhovoru náměstek primátora města Brna Jaroslav Kacer. V roce 2014, kdy Brno založilo při městské radě komisi pro smart city, se stal jejím předsedou.

Štítky Smart City

číst celý článek

Z Česka zmizel kus průmyslového know-how

thumbnail

Společné podnikání otce a syna, úspěšná firma, zakázky téměř ve všech evropských zemích. Míříme do Hradce Králové, do firmy Axis, která se zabývá nejen výrobou, ale také montážemi, servisem a dalšími službami v oblasti průmyslových technologií. Není tedy divu, že na adrese v Kydlinovské ulici nacházíme dvě velké výrobní haly. „Nyní dokončujeme rekonstrukci další výrobní haly, ta je o kousek dál, v areálu bývalého Montasu,“ uvádí nás hned po přivítání do aktuálního dění podniku Ivo Stráník, starší ze zakladatelů.

Štítky Průmyslové technologie, Energetika

číst celý článek

Turbíny z Blanska pohání voda latinskoamerických řek

thumbnail

Latinská Amerika má obrovský potenciál pro hydroenergetiku. Avšak vítězství ve složitých a zdlouhavých výběrových řízeních vyžaduje hodně energie a trpělivosti. Komu se to podaří, sbírá referenční body do dalších projektů. Na zkušenosti s místní realitou jsme se zajeli zeptat do společnosti ČKD Blansko Holding, která tam sklízí úspěchy v tandemu se svou ruskou mateřskou společností TYAZHMASH.

Štítky Energetika, Latinská Amerika

číst celý článek

Kvalita a zkušenost se prosadí všudeS Promanem i na Balkán

thumbnail

Regálové systémy české firmy Proman nacházejí už dvaadvacet let uplatnění prakticky ve všech oborech, například v automobilovém či elektrotechnickém průmyslu, logistice a také mezi obchodními řetězci u nás i v zahraničí. „Nejčastěji vybavujeme velkosklady a logistická centra, ale také archivy správních organizací i sklady drobných podnikatelů,“ vysvětluje jednatel společnosti Pavel Nekut, který se může pochlubit tím, že mají stálé zákazníky už ve dvaceti zemích. Listopadové vydání TRADE NEWS, které leželo během naší návštěvy v chrudimském sídle společnosti na stole, nás však zavedlo na Balkán, konkrétně do Rumunska.

Štítky Rumunsko

číst celý článek

Motory z PBS jsou ve světě značka

thumbnail

Když se řekne První brněnská strojírna Velká Bíteš, každý z oboru si představí klasickou strojařinu a dvousetletou historii značky. V zahraničí si k ní nejspíš přiřadí hodnocení „osvědčený dodavatel letecké techniky“. Jako jedna z pouhých čtyř firem na světě má oprávnění na vývoj, výrobu a údržbu turbínových motorů a příslušenství pro civilní použití, udělované Evropskou agenturou pro letovou bezpečnost. Produkty jsou certifikovány i ruskou agenturou ARMAK. A nedávno pracovníci PBS Velká Bíteš obdrželi, jako jediní v Evropě, oprávnění k přejímkám od čínské agentury CAAC.

Štítky Strojírenství, KB, letectví, Rusko, Čína

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.