Články autora: Vlasta Piskačová

O systému IZRI a red bullu v každém balení

thumbnail

Přestože pardubická firma Recutech vznikla teprve před třemi lety, umí dnes za jeden rok vyrobit 35 tisíc výměníků tepla pro své zákazníky z 25 zemí světa. „Vždycky jsem byl trochu rebel,“ zahájil naše setkání jednatel společnosti Filip Hazuka, „a proto se snažím, aby i firma šla svou vlastní cestou.“ A že se Recutechu tato filozofie daří a osvědčuje, ukazují nejen úspěchy na domácích i zahraničních trzích.

Štítky Strojírenství

číst celý článek

Výrobou si plníme vlastní technické sny

thumbnail

Tři čtvrtiny produkce pardubické firmy 2VV míří na zahraniční trhy. Největší zákazníci jsou z Německa a Francie, ale i z Itálie, Finska, Dánska, Polska, Švédska, Ruska a dalších evropských zemí. „Na velkých trzích jsme většinou zastoupeni významným domácím hráčem, pod jehož značkou se naše produkty prodávají, menší trhy nás znají pod značkou 2VV,“ říká hned v úvodu Filip Hazuka, který nás přivítal v novém sídle firmy v průmyslové zóně na okraji Pardubic.

Štítky Nové technologie, Inovace, Rodinné podnikání, Německo, Francie

číst celý článek

Každý stroj je originál

thumbnail

„Může se zdát, že hydraulický lis je poměrně jednoduchý stroj, přesto v posledních letech prochází výraznými posuny a inovacemi,“ poznamenal v úvodu našeho setkání Miroslav Jopek, jednatel brněnské firmy Dieffenbacher-CZ. Ta dnes vyrábí speciální stroje i komplexní technologické celky na míru zákazníkům z celého světa. Specializuje se na vrstvící stroje pro výrobu dřevovláknitých, dřevotřískových a jiných desek, zároveň je výrobcem lisů pro tváření kovů a lisování kompozitů.

Štítky Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Příště budu muset zpívat karaoke

thumbnail

Zahájení exportních aktivit v Japonsku bylo v případě brněnské firmy Invea-Tech mnohem víc dílem náhody než promyšleného plánu. „Kontakty vedly až na Czech IT Day v Tokiu a tam se objevil člověk, který měl zájem naše technologie v Japonsku prodávat,“ říká Rostislav Vocilka, jenž Invea-Tech řídil vlastně ještě dříve, než vznikla. U samotného zrodu společnosti, který se udál na akademické půdě, byl i nynější obchodní ředitel Jiří Tobola. S oběma jsme si povídali v Jihomoravském inovačním centru (JIC), kde společnost sídlí.

Štítky Japonsko, Inovace

číst celý článek

O letadle s australským jménem

thumbnail

Sláva města Kunovice, proslulého tradiční jízdou králů, masopustem nebo hody, sahá mnohem dál než po hranice slováckého regionu. Celý svět zná letadla, jejichž vývoj a výroba zde mají pevné kořeny, na kunovickém letišti jich mnoho vzlétlo úplně poprvé. Jsme v Evektoru, firmě, která „vypustila na oblohu“ prototyp nového letounu EV-55 Outback. A přestože jej čeká ještě několik set hodin zkušebních letů a certifikace, už nyní s ním mají v Kunovicích velké plány a připravují jeho sériovou výrobu.

Štítky Letecký průmysl, Rusko, Brazílie, Nepál, Austrálie, Čína, Malajsie

číst celý článek

Létání je hrou, vášní i životním stylem

thumbnail

O tom, jak létání osvobozuje ducha i mysl, ví své i Pavel Toman, který je manažerem pro zahraniční obchod v jihlavské firmě Skyleader. Hovořili jsme spolu v místě, kde nová ultralehká letadla této značky vznikají a za asistence zkušeného týmu získávají „do vínku“ vlastnosti, o nichž se již přesvědčili fanoušci létání v mnoha zemích světa.

Štítky Letecký průmysl

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.