Články autora: Vlasta Piskačová

Na křídlech tradice a inovací

thumbnail

Kolik strojírenských firem na světě navazuje na historii dlouhou dvě stě let? První brněnská strojírna k nim patří. V 19. století byla její součástí také Wannieckova strojírna, kterou dnešní Brňané znají v podobě obchodního centra Vaňkovka. „Díky tomu, že naši akcionáři letos připojili PBS Brno do skupiny PBS Group, historické kořeny celého podniku a propojení s tradicí se nás o to více týkají,“ říká s hrdostí Milan Macholán, generální ředitel a předseda představenstva PBS Velká Bíteš. Zajeli jsme za ním ještě před Mezinárodním strojírenským veletrhem v Brně, kde se firma představí reprezentativní expozicí.

Štítky Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Dobře navržený sklad umí výrazně ušetřit

thumbnail

O tom, že vymyslet efektivní a plně funkční skladovací prostory a ušít je každému klientovi na míru je věda, ví své jednatel chrudimské společnosti Proman Pavel Nekut. „Mnohdy si zákazník přeje třeba vysokou nosnost polic, ale neuvědomí si, že tam těžké zboží obsluha ručně neuloží. A v danou chvíli nepřemýšlí, jak bude sklad využívat za několik let. Od toho má nás, abychom pro něj našli to nejlepší řešení,“ zdůrazňuje.

Štítky Inovace

číst celý článek

V souladu s tradicí i přírodou

thumbnail

Řeznické řemeslo má v Písku velmi pestrou a bohatou historii. Písečtí řezníci měli svůj cech a používali cechovní pečeť s letopočtem 1641. Není tedy divu, že zde byl už v 50. letech minulého století postaven jeden z prvních moderních závodů na zpracování masa v Česku. Vloni si akciová společnost Maso uzeniny Písek nadělila k 20. výročí své privatizace řadu inovací ve své obchodní a výrobní strategii.

Štítky CNG, Environment, šetření energií

číst celý článek

Slunce jako dobrý spojenec

thumbnail

Na jižním okraji moravské metropole sídlí firma AGRO Brno-Tuřany, pro kterou je úroda tím hlavním podnikatelským plánem a bez ohledu na výkyvy počasí i ekonomiky čekají na její produkty zástupy spotřebitelů. S ředitelem Pavlem Soukopem jsme se vydali na exkurzi za úspěchy i starostmi této tradiční zemědělské společnosti, která zaměstnává celkem 170 lidí a vloni oslavila 20 let své existence.

Štítky Inovace, Zemědělství, Úspory energií

číst celý článek

Umění naslouchat nám otevřelo dveře

thumbnail

Smrkové lesy, které obklopují D1 v úseku před Jihlavou, jsou tou nejlepší předzvěstí hlavního tématu mé cesty na Vysočinu. Ano, bude řeč o dřevě, krásné, voňavé surovině, jež má od pradávna své pevné místo v našich životech. Dřevo je jedním z pěti elementů a podle čínské astrologie představuje růst, rozšiřování, průbojnost, vitalitu a motivaci. Stejné atributy jsem našla o hodinu později jako součást filozofie jihlavské firmy Katres, jednoho z předních světových výrobců sušáren dřeva.

Štítky Dřevozpracující průmysl, Švédsko, Finsko, Německo, USA, Chile, Kanada

číst celý článek

Svítíme intenzivněji a šetříme

thumbnail

Před dvěma lety proběhla v jedné ze čtyř průmyslových hal české dceřiné firmy Dieffenbacher v Brně zdánlivě nenápadná změna: běžné halogenové osvětlení nahradila moderní LED svítidla. Jedním z hlavních impulzů k tomuto rozhodnutí byla samozřejmě slibovaná úspora elektrické energie a bezporuchový provoz nových svítidel. Ukázalo se však, že to přineslo i další benefity. Právě o tom jsme hovořili s generálním ředitelem Miroslavem Jopkem.

Štítky Energetika, Environment, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.