Články autora: Vlasta Piskačová

Digitální továrna na MSV v BrněVydejte se po digitální stezce

thumbnail

„Letos bude hlavním tématem digitální továrna, byť ve znaku MSV jsou stále ozubená kolečka,“ sdělil nám hned v úvodu naší návštěvy Jiří Kuliš, generální ředitel akciové společnosti Veletrhy Brno. Digitalizace průmyslu se na Mezinárodním strojírenském veletrhu objeví poprvé v ucelené formě. Návštěvníci tak budou mít možnost pochopit principy pokročilé digitalizace výroby a poznat jednotlivé výrobky, nástroje a řešení.

Štítky MSV, digitalizace, Robotizace

číst celý článek

Inovace strojního vybavení je nekonečný proces

thumbnail

Lomnice nad Popelkou, městečko ležící na pomezí Českého ráje a Krkonoš, jehož okolí je protkáno sítí turistických a cyklistických tras i lyžařských terénů, v sobě ukrývá také řadu historických zajímavostí. Jednou z nich je tradice textilní výroby, která zde v minulosti byla silně zakořeněna. „Tkalcovský stav byl tehdy v každé chalupě. Dnes tu většinou zbyly jen polorozpadlé budovy továren podél řeky Jizery,“ vítá nás Josef Saska, jednatel společnosti TM Elitex, která v současné době inovuje své strojní vybavení za využití programu expanze od ČMZRB.

Štítky Strojírenství, Inovace, ČMZRB

číst celý článek

Jindřich Gazda: Nová postel pro IKEA přinesla velké změny

thumbnail

„K novým technologiím neodmyslitelně patří nové prostory, rozhodli jsme se proto i pro rekonstrukci části areálu firmy za využití programu expanze od ČMZRB,“ říká majitel bzenecké společnosti Unikov Steel Jindřich Gazda, když procházíme nově zrekonstruovanou výrobní halou, kterou v nejbližších dnech zaplní nové stroje. Impulzem pro uskutečnění rozsáhlé rekonstrukce výrobních, skladových i kancelářských prostor a nákupu nových technologií je příprava výroby na nový produkt pro firmu IKEA.

Štítky Inovace, Financování exportu, ČMZRB, Průmysl 4

číst celý článek

Obchod tváří v tvář zůstáváMSV 2018: oslava česko-slovenského průmyslu

thumbnail

V roce 100. výročí vzniku Československa slaví brněnský strojírenský veletrh 60 let. „V historii veletrhu, ale i v historii samotného výstaviště lze najít několik paralel se současností, ať už je to otázka otevření areálu veřejnosti nebo zásadní dilema, zda veletrh vůbec pořádat,“ zahajuje naše povídání generální ředitel BVV Jiří Kuliš.

Štítky MSV, Slovensko, Strojírenství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.