Exportní šance

Rusko buduje moderní agrární sektorNabídněme zemědělské stroje a technologie

thumbnail

Ruský zemědělský sektor prochází v posledních letech dramatickým vývojem. Ještě v roce 2014 byla země pátým největším dovozcem potravin na světě a rozvoj domácího zemědělství nebyl prioritou. Ruské vedení si však dlouhodobě uvědomovalo, že taková situace není pro stát s více než 140 miliony obyvatel příliš výhodná a strategická. V roce 2010 přišlo s tzv. doktrínou potravinové bezpečnosti, ve které se mimo jiné zavázalo dosáhnout 80 až 95% soběstačnosti v produkci základních druhů potravin, jako je například maso, mléko nebo brambory. Reálným impulzem, který odstartoval rozvoj zemědělství, ale bylo až ruské potravinové embargo.

Štítky Rusko

číst celý článek

Jižní Kavkaz se modernizuje. Buďte u toho také

thumbnail

Region jižního Kavkazu je v poslední době velmi zajímavým trhem pro české exportéry. Řada z nich zde již úspěšně podniká, ať se jedná o investice, zakázky v oblasti rozvoje a budování infrastruktury, dodávky pro průmysl i prodej spotřebitelských produktů. České firmy zde vlastní a provozují elektrárny, staví nemocnice, dodávají dopravní prostředky, medicínskou techniku, sklo i sanitární keramiku. Setkáte se zde s datovými zařízeními vyrobenými v České republice i s místním pivem vyráběným v pivovaru postaveném českou firmou. Zkrátka, naše firmy tady mají velmi dobrou pověst danou zkušeností s československými výrobky a posílenou nedávno úspěšně realizovanými obchody a investičními projekty.

Štítky Ázerbajdžán, Gruzie

číst celý článek

Pobaltí: Jeden název, tři různé trhy

thumbnail

Přestože jsme společně v Evropské unii a vzdušnou čarou z Prahy nás od nejsevernějšího bodu Pobaltí nedělí ani 1300 kilometrů, mnozí stále tápou, jak jsou Litva, Lotyšsko a Estonsko na mapě podél Baltu rozmístěny a jaké hlavní město té které zemi přiřadit. Skutečnost, že ve všech zmíněných zemích se dnes již platí eurem, zaznamenal zatím jen málokdo. Proč je Pobaltí pro české firmy tak trochu zapomenutý kraj a proč by nemělo být opomíjeno?

Štítky Estonsko, Litva, Lotyšsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Rusku

thumbnail

Automobilový průmysl Ruský trh silničních vozidel je jedním z největších v Evropě a ve střednědobém horizontu má perspektivu, především z důvodu své nízké nasycenosti. Automobilový průmysl se vyznačuje vysokým stupněm lokalizace, většina produkce se realizuje a kompletuje v Rusku. Velmi…

Štítky Gruzie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Ázerbájdžánu

thumbnail

Kolejová doprava Ázerbájdžán již začíná s projektem další železniční dopravní cesty, která spojí tentokrát Rusko s Íránem. S výstavbou nových a modernizací starých železničních tratí úzce souvisí i potřeba nových lokomotiv, vagonů a traťového zabezpečení; zde ovšem čeští výrobci mohou narážet na…

Štítky Ázerbajdžán

číst celý článek
1 22 43 45 46 47 48 49 50 51 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.