Exportní šance

Středoevropské start-upy v Silicon Wadi

thumbnail

Stát Izrael jako světový lídr v oblasti moderních technologií je pro mnohé země inspirací. Zájem o spolupráci s Izraelem v této oblasti má i Visegrádská skupina. Prvním krokem byla nedávná realizace projektu „V4 Innovators in Israel“, v rámci něhož majitelé 28 českých, slovenských, polských a maďarských start-upů a inkubátorů absolvovali intenzivní program zaměřený na izraelský inovační ekosystém.

Štítky Izrael

číst celý článek

Chyba jako začátek změny

thumbnail

Naše společnost prošla vývojem jako mnoho jiných rodinných firem, které byly založeny z ničeho na začátku devadesátých let. Postupně jsme se vyvíjeli a učili. Především ze svých vlastních chyb. Nyní máme firmu, která v něčem vyniká, a takových je nás v České republice opravdu mnoho. To nejdůležitější, co jsme se však za ty roky naučili, je, že na začátku každé inovace se stane nějaká chyba, která pohne naším myšlením.

Štítky Environment

číst celý článek

Roger Tooze: Foxconn hrál zásadní roli v hospodářském růstu Šen-čenu

thumbnail

Roger Tooze vyučoval dvanáct let na univerzitním MBA programu v Šen-čenu, ekonomickém a kulturním centru jižní Číny vzdáleném jen kousek od Hongkongu. Byl svědkem jedinečného procesu postupného přechodu Číny ke kapitalismu a soukromému vlastnictví a má ve východní Asii dodnes spoustu přátel i mezi podnikateli. Hovořili jsme s ním na zámku Kinských v Kostelci nad Orlicí během konference Zpátky na vrchol, kterou pořádal tým Alter Eko. Byl jedním z hlavních řečníků.

číst celý článek

Korea na rozcestí

thumbnail

Za posledních šedesát let urazila Jižní Korea velký kus cesty a dosáhla výrazných ekonomických úspěchů. Stále se dynamicky vyvíjí a v současnosti naráží na hranice extenzivního růstu, který ji až doposud táhl. Její společnost bude rychle stárnout, jelikož mladí nemají především z finančních důvodů zájem zakládat rodiny. Nové generace Korejců již netouží usilovně pracovat pro jedinou firmu celý život a trávit v ní veškerý svůj čas jako jejich rodiče. Mladí si naopak rádi užívají života a bohatství, které zajistily předchozí generace. Kam tento vývoj povede v budoucnosti, je důležitá otázka, kterou si v Koreji kladou nejen politici a podnikatelé.

Štítky Jižní Korea

číst celý článek
1 22 43 44 45 46 47 48 49 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.