Profiliga firem

Mobilita napříč kontinentyAfrika potřebuje větší potravinovou soběstačnost

thumbnail

Zambie, Ghana, Etiopie nebo Jihoafrická republika. To jsou jen některé africké destinace, kam každý rok zamíří na studijní stáže studenti Mendelovy univerzity v Brně. „Je důležité, aby budoucí odborníci v zemědělství, potravinářství, lesnictví, ekologii a navázaných oborech poznali reálné podmínky zemí, s nimiž budou spolupracovat, ať už na bilaterální bázi nebo jako pracovníci mezinárodních organizací,“ zdůrazňuje význam osobních zkušeností pro studenty pedagog, odborný asistent v Ústavu teritoriálních studií Samuel Darkwah.

Štítky Afrika, Potravinářský průmysl, Zemědělství, Vzdělávání, KB

číst celý článek

Jindřich Gazda: Nová postel pro IKEA přinesla velké změny

thumbnail

„K novým technologiím neodmyslitelně patří nové prostory, rozhodli jsme se proto i pro rekonstrukci části areálu firmy za využití programu expanze od ČMZRB,“ říká majitel bzenecké společnosti Unikov Steel Jindřich Gazda, když procházíme nově zrekonstruovanou výrobní halou, kterou v nejbližších dnech zaplní nové stroje. Impulzem pro uskutečnění rozsáhlé rekonstrukce výrobních, skladových i kancelářských prostor a nákupu nových technologií je příprava výroby na nový produkt pro firmu IKEA.

Štítky Inovace, Financování exportu, ČMZRB, Průmysl 4

číst celý článek

Domy jako stromyLIKO-Vo – Průmyslový stavební objekt třetího tisíciletí

thumbnail

Český hydrometeorologický ústav vydal v dubnu 2019 prohlášení, v němž konstatoval deficit srážek v míře běžného ročního úhrnu za čtyřletou periodu posledních let. Jako by každý rok pršelo o 25 % méně. Ve spojení se stále se zhoršujícími podmínkami pro zasakování vody a oteplováním klimatu se enormní rychlostí dostáváme do situace, kdy v našich povrchových i podzemních zdrojích nemáme dostatek kvalitní vody. A na tom zatím bohužel nic nemění ani bohaté srážky v letošním májovém období.

Štítky Environment, Rodinná firma

číst celý článek

Firma, která předběhla dobuPrůmysl 4.0 v silniční dopravě

thumbnail

„Sfouklo nás to ze židle,“ přiznali kanadští zákazníci české společnosti Exact Control System. „Při prezentaci opravy povrchu vozovky unikátní metodou Exact Street jim cena zakázky připadala opravdu vysoká. Po důkladném posouzení projektu však připustili, že celkové přínosy plně odpovídají kalkulovaným nákladům, ke kontraktu se vrátili a nyní se připravujeme na jeho realizaci,“ vzpomíná na jednání s ministerstvem dopravy kanadské provincie Ontario technický ředitel společnosti Vítězslav Obr.

Štítky Kanada, Nové technologie

číst celý článek
1 12 18 19 20 21 22 23 24 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.