Profiliga firem

Povýšenost se v obchodě nevyplácíZ Thajska si domů vozím pozitivní energii

thumbnail

Když jste hodně dobří, nevyplatí se nosit nos nahoru. A v Asii to platí dvojnásob. „Do Linetu jsem nastoupil jako manažer pro Asii právě v době, kdy začal náš klíčový konkurent, americký Hill-Rom, ustupovat ze svých pozic. Měl pocit uspokojení a neporazitelnosti, podcenil dobře fungující poprodejní servis a ztratil respekt vůči lokálním partnerům, což vyústilo v zásadní změnu jeho distribuční politiky,“ vzpomíná na rok 2015 regionální manažer pro jihovýchodní Asii a Pacifik společnosti Linet Jiří Mlch.

Štítky Thajsko, jihovýchodní Asie, Zdravotnická technika, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

V Thajsku je úsměv nakažlivý

thumbnail

„Jednání s thajskými klienty začínáme vždy pečlivě zabaleným drobným dárkem, který zafunguje spolehlivě jako spouštěč další komunikace. To je pro nás velkým zážitkem, protože u svých protějšků vidíme až dětskou radost. Pak nastane obřadné fotografování na mobilní telefony všech zúčastněných, a tím myslím skutečně všech. Až po tomto rituálu začne jednání plné úsměvů a zdvořilostí. Oč méně jednoznačných odpovědí, o to více úsměvů. Vše zakončí pozdrav wai, mírný úklon se sepnutýma rukama v oblasti hrudníku. Po několika setkáních jsme se takto s kolegyní z firmy již běžně zdravily i při snídani a odchodu na pokoj,“ vypráví své zážitky Petra Miketová, výkonná ředitelka společnosti Cayman Pharma, která tráví na obchodních cestách mnoho času.

Štítky Thajsko, Farmaceutický průmysl, věd, Věda a výzkum

číst celý článek

Karel Fiedler: Vynalézavost máme v genech

thumbnail

„Předností našich techniků vždycky byla dlouholetá zkušenost a vynalézavost, jež u nich po čtyřiceti letech fungování socialistické ekonomiky západní konkurence nepředpokládala. Někdy svým spolupracovníkům říkám, že talent pro vývoj a konstrukci jsou také duševním dědictvím vyplývajícím z historie firmy, která sahá až do roku 1958. Zdravotnická zařízení tvoří sice jen zhruba třetinu našeho výrobního portfolia, ale jako žádané výrobky pro koncové zákazníky představují zajímavou část naší ekonomiky,“ poznamenává většinový vlastník a spoluzakladatel společnosti TSE Karel Fiedler. Do závodu Tesly Karlín, předchůdce TSE, nastoupil hned po vysoké škole v roce 1966.

Štítky Zdravotnická technika, Věda a výzkum

číst celý článek

Zlin znovu dobývá „Latinku“

thumbnail

Slávu českého leteckého průmyslu šířil v Latinské Americe Jan Antonín Baťa už ve třicátých letech minulého století. Zdálo by se tedy, že s takovou referencí v kapse není dnes žádný kumšt prodávat na tomto kontinentu sportovní letadla. Sama tradice ale ještě nikoho ve hře světové konkurence neudržela. A v tomto případě nechybělo málo a bylo by po ní.

Štítky Latinská Amerika, Letecký průmysl, KB, Baťa

číst celý článek

Mezi sopečnými krátery a minovými poli

thumbnail

„Znovuobjevení kaňonu Somoto na severu Nikaraguy bylo vlastně jen vedlejším produktem aktivit týmu České geologické služby (ČGS). Během letošního roku by mělo UNESCO rozhodnout, zda bude unikátní lokalita zařazena do globální sítě jeho geoparků,“ říká Tomáš Hroch, vedoucí odboru regionální geologie sedimentárních formací ČGS a účastník řady zahraničních projektů.

Štítky Latinská Amerika, ČRA

číst celý článek

Petr Zelík: Bez černých labutí bychom se neposunuli dál

thumbnail

Víte, že hlavním městem rooibosu je městečko Clanwilliam v Cedrových horách na jihu Afriky? Je to jediné místo na světě, kde se jeho pěstování daří. Proč se ušlechtilý keř čajovec kapský rozhodl právě pro tuto lokalitu a odmítá podobné regiony ve stejné zeměpisné šířce třeba na území Austrálie nebo Jižní Ameriky, nebylo zatím vědecky zodpovězeno. Pravda je, že místní produkce zatím odpovídá světové poptávce po vzácném čaji. „Jak nám potvrdili pěstitelé, produkci lze dokonce zdvojnásobit. Co se však stane, až rychle rostoucí spotřeba rooibosu narazí na limity, lze jen stěží předvídat.“ povídáme si s Petrem Zelíkem, majitelem a zakladatelem společnosti Oxalis, jehož láska k čaji provází nejen podnikáním.

Štítky Potravinářství, Afrika

číst celý článek
1 12 21 22 23 24 25 26 27 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.