Profiliga firem

Nahradíme lidské ruce roboty?

thumbnail

Nové Město nad Metují, Náchod, Čenkov, Bruntál. Body na mapě, kde ve srovnání s celostátním průměrem po léta dosahovala míra nezaměstnanosti nejvyšších hodnot. „Právě proto jsme před lety po zralé úvaze umístili do těchto lokalit naše výrobní závody. Jenže v současné době je hlad po pracovní síle i tam. V boji o ni pak vítězí velké firmy, které ji mohou lépe zaplatit. Například výrobní závod Škody Auto v Kvasinách, nacházející se v sousedním okrese Rychnov nad Kněžnou,“ říká Josef Hronovský, zakladatel a majitel stejnojmenné společnosti.

Štítky Strojírenství

číst celý článek

Automatizace kráčí kupředu, regály zůstávají

thumbnail

„Zákazníky v Německu a v Rakousku kromě kvalitních regálů zaujala naše všestrannost, pružnost a také to, že se nebojíme šibeničních termínů,“ říká jednatel společnosti Proman Pavel Nekut. Často se totiž stává, že je samotná stavba skladovací haly ve skluzu a na vybavení vnitřku pak zůstává mnohem méně času, než bylo původně v plánu.

Štítky Německo, skladování

číst celý článek

Nebuďme nádeníky, ale těmi, kdo udávají směr

thumbnail

Na okraji Lanškrouna, desetitisícového městečka na samé hranici Čech a Moravy v malebném kraji Podorlicka, stojí designová prosklená budova české rodinné firmy Soma. Výrobce špičkových flexotiskových strojů, které vyváží do více než padesáti zemí světa. Když vyjíždíme rovněž proskleným výtahem do patra k jejímu majiteli Ladislavu Vernerovi, obrovským showroomem pod námi zrovna prochází čínská delegace. Jak jsme se později dozvěděli, přijela na předpřejímku nového stroje Soma Flex Optima. V Somě jsou podobné zahraniční delegace téměř na denním pořádku.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rodinná firma

číst celý článek

Z Frýdku-Místku do kazachstánské Astany

thumbnail

„Když přemýšlím o strategii naší společnosti, napadá mě, že v současné době je největším hendikepem našeho produktu jeho univerzalita. Jen odborná veřejnost si dovede představit, kolik druhů hmot organického původu dokáže naše malá továrna zpracovat,“ uvažuje nad dalším vývojem inovativní technologie PTR její spoluautor a jeden z majitelů společnosti Hedviga Group, Petr Cuber.

Štítky Energetika, Velká Británie, Kazachstán, Inovace

číst celý článek

Fosfa hledá vlastní cesty

thumbnail

„Bez tvořivosti a nasazení mých spolupracovníků by Fosfa neznamenala nic. Stejně jako bez hodnot, které vyznáváme a které se snažíme využívat při naší práci. Tomáš Baťa kdysi napsal: ‚Rozhodli jsme se vybudovat vlastní systém. Tento systém se jmenuje příklad,‘“ vysvětluje generální ředitel a majitel společnosti Ivan Baťka. A dodává: „I my ve Fosfě se učíme vybudovat vlastní Fosfa kulturu. Přistupujeme k podniku jako k živému organismu. Každý den se něco nového naučíme o výrobě – i sami o sobě. A snad je to na výsledcích vidět.“

Štítky Inovace, Chemický průmysl

číst celý článek

Kazachstánci začínají pokukovat po kvalitě

thumbnail

Číňanům se zase jednou podařil „husarský“ kousek. V Kazachstánu čelí SIGMA GROUP nejen jejich plagiátům, ale i čínskému kapitálu. „Kazachstánsko-kanadská společnost KaražanasMunai (KBM) od nás asi před patnácti lety nakoupila stovky čerpadel různých aplikací pro petrochemický průmysl. Spolupráce probíhala bez problémů do té doby, než Kanaďané prodali svůj padesátiprocentní majetkový podíl Číňanům,“ vzpomíná na jednu nepříjemnou zkušenost z Kazachstánu Ivo Kovář, ředitel oddělení prodeje do bývalých zemí Sovětského svazu.

Štítky Kazachstán, Energetika

číst celý článek
1 12 23 24 25 26 27 28 29 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.