Profiliga firem

Kvalita a zkušenost se prosadí všudeS Promanem i na Balkán

thumbnail

Regálové systémy české firmy Proman nacházejí už dvaadvacet let uplatnění prakticky ve všech oborech, například v automobilovém či elektrotechnickém průmyslu, logistice a také mezi obchodními řetězci u nás i v zahraničí. „Nejčastěji vybavujeme velkosklady a logistická centra, ale také archivy správních organizací i sklady drobných podnikatelů,“ vysvětluje jednatel společnosti Pavel Nekut, který se může pochlubit tím, že mají stálé zákazníky už ve dvaceti zemích. Listopadové vydání TRADE NEWS, které leželo během naší návštěvy v chrudimském sídle společnosti na stole, nás však zavedlo na Balkán, konkrétně do Rumunska.

Štítky Rumunsko

číst celý článek

Některé práce by Češi už nevzali

thumbnail

Říká se, že bez zahraničních pracovníků by české stavebnictví nefungovalo. „To mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Ve firmě máme 150 vlastních zaměstnanců a z toho třetinu tvoří agenturní pracovníci ze zahraničí. Zkrátka bereme každého, kdo chce dělat,“ říká jednatel a majitel společnosti Stavokomplet Vladislav Burda.

Štítky Stavebnictví, KB

číst celý článek

Průmysl 4.0 nechápeme jako strašáka, ale jako příležitost

thumbnail

České originální high-tech řešení – úspěch, nebo propadák? „To uvidíme, zatím máme od tuzemských i zahraničních zákazníků velmi kladné ohlasy. Komplexní systém měření, který by fungoval na vzdáleném připojení rychle, flexibilně, cloudově a virtualizovaně, totiž kupodivu zatím nikdo na světě nevyvinul,“ svěřil se nám po letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu, kde společnost Kinex Measuring prezentovala demoverzi svého revolučního produktu, její jednatel a spolumajitel Petr Smrž.

Štítky ICT, Strojírenství, Stavebnictví

číst celý článek

Strojaři ve stavařině aneb Jde především o lidi

thumbnail

Začali jsme podnikat hned po revoluci v lednu 1990. Já a můj tchán-stavař. Na začátku jsem těžil z tchánových zkušeností, ale věci jsem se musel učit velmi rychle. Do tří let jsme měli přes 200 lidí na stavbách u nás a v Německu. Když si dnes prohlížím fotky z té doby, vypadali jsme docela troufale. To možná také pomohlo k tomu, že tehdejší němečtí podnikatelé v nás viděli sami sebe, jak začínali po válce. Proto nám fandili a rádi s námi dělali. Moc jsme se tam naučili, ale platili jsme za to obrovským osobním nasazením.

Štítky Stavebnictví, Nové technologie, Environment

číst celý článek

Číňané poznávají české nebe

thumbnail

Když se předloni na podzim snažili Češi na 9. Podnikatelském a technologickém veletrhu mezi EU a Čínou přesvědčit své čínské partnery filmem Česká cesta k létání, že létání je snadné a že u nás se mu věnují jak mladí, tak senioři, nacházel se projekt výcviku pilotů a leteckého personálu zatím jen v hlavách a na papíře.

Štítky letectví, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.