Profiliga firem

Jdeme tam, kde jsou příležitostiAdaptovali jsme se na celý svět

thumbnail

„V našem exportním portfoliu máme kromě Evropy, která představuje hlavní vývozní teritorium, již několik let také některé státy Latinské Ameriky, především Mexiko a Brazílii. Tak jak se v globální ekonomice přemisťuje průmyslová výroba po světě, jdeme se svými produkty a službami za ní,“ vysvětlují Igor Láník ml. a jeho bratr Boris, proč je trend relokace na světových trzích nezaskočil. Jejich rodinná společnost LANIK vyrábí a prodává technickou keramiku pro slévárenství, představovanou především pěnokeramickými filtry, nálevkami a keramickými jádry pro přesné lití.

Štítky slévárenství, keramika, Latinská Amerika

číst celý článek

Naděje jménem Enceladus aneb Čím si rodák z Holešova získal chilského velvyslance

thumbnail

Kdyby se vás někdo zeptal, kterou planetu kromě Země považujete za nejkrásnější ve sluneční soustavě, co byste odpověděli? Nás napadl jednoznačně Saturn, a to pro jeho nádherné prstence a neméně obdivuhodnou říši měsíců. Zvláště Enceladus má možná s naší Zemí společného víc, než si zatím dokážeme představit. Z vědeckých pozorování totiž vyplynulo, že jsou na něm ze všech dosud známých vesmírných objektů nejpříhodnější podmínky pro život – má vodu. Je z převážné části pokrytý čistým ledem a pod jeho povrchem je prý skrytý jakýsi, zjednodušeně řečeno, oceán.

Štítky Environment, Nové technologie

číst celý článek

I ploty mohou spojovat

thumbnail

Společnost Pletiva Dobrý a Urbánek byla založena v roce 2013 na základě rovnocenného podílu obou spolumajitelů. Díky jasně rozděleným rolím ve firmě, stabilnímu týmu zkušených zaměstnanců a spolupráci s Národní rozvojovou bankou od té doby každý rok úspěšně expanduje. „Vlastníme dva areály s velkými skladovými zásobami. Při nákupu těchto nemovitostí jsme využili produkt od NRB. Troufám si tvrdit, že šlo o jeden z nejvýznamnějších momentů naší firemní historie,“ popisuje situaci Tomáš Urbánek. K původní firmě časem přibyly další projekty a letos vše vrcholí jejich transformací na holdingovou strukturu.

Štítky NRB, Stavebnictví, Zemědělství

číst celý článek

Marek Růžička: Cesta k oživení byznysu nemusí být klikatáNabízíme bezpečné, snadné a levné řešení

thumbnail

V záplavě špatných zpráv si o to víc ceníme těch dobrých, a tak jsem se v úvodu našeho setkání s výkonným ředitelem společnosti Bankovní identita Markem Růžičkou zeptala na ně. „Co mi udělalo v posledních dnech největší radost? Jednoznačně zpráva, že v Česku byla otevřena první bezobslužná prodejna, kde si nakoupíte kdykoli i po zavírací hodině. A to díky naší digitální platformě BankID! Nejlepší na tom je, že jsme se to dozvěděli až z tisku, nikdo to s námi nekonzultoval. To je důkaz, že náš stávající ekosystém IT firem, systémových integrátorů, partnerů i našich zákazníků přijal myšlenku bankovní identity za svou a už si s ní hraje,“ zní odpověď, která mě překvapila. Protože obvykle se majitelé firem brání tomu, že by svůj produkt neměli mít tak úplně pod kontrolou. Tak jak to tedy s BankID je?

Štítky digitalizace, Bankovní identita, KB

číst celý článek

Jak je důležité míti skautaZvláště toho technologického

thumbnail

Richard Uhlíř převzal po dvanácti letech v rodinné firmě žezlo od jejího zakladatele. Tento krok představuje v životním cyklu firmy kritický mezník, který s sebou nese jak riziko, tak i obrovskou příležitost pro další rozvoj. „To, co se zpočátku jevilo jako nemožné, se nakonec během půl roku podařilo uskutečnit. Také díky intenzivní spolupráci s naším bankéřem a Národní rozvojovou bankou jsme nakonec našli vhodný způsob, jak můj odkup stoprocentního obchodního podílu ve firmě provést,“ nastiňuje nový majitel a ředitel královéhradecké společnosti Imedex náročnost realizace.

číst celý článek
1 6 7 8 9 10 11 12 13 24 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.