Profiliga firem

Stanislav Martinec: Podnikáme, abychom pomohli lidem a obohatili svět

thumbnail

„Byl bych nerad, aby se svět vrátil do předcovidových kolejí. Ať klidně produkce klesne a děláme menší tržby, vyrábějme méně, ale kvalitněji a s přitažlivým designem, ať nám věci déle vydrží a nemusíme je měnit každý rok a naše práce ať nás baví. Když tuto dobu nevyužijeme, pak promarníme jedinečnou šanci,“ říká Stanislav Martinec, zakladatel a ředitel vizovické společnosti KOMA Modular, lídra v oblasti modulární výstavby.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek

Radek Hegmon: Přichází doba, kdy okázalost začíná obtěžovat

thumbnail

Nenaskakují na módní trendy, přesto se trefují do poptávky a nebojí se konkurence. „Nikdy jsme si nedělali průzkumy potenciální poptávky. Vývojem reagujeme na potřeby své a svého okolí. Například do návrhů vestaveb do automobilů, lyží nebo mikrodomků se propisují naše zkušenosti s cestováním, sportem, bydlením, prostě životem,“ říká zakladatel, majitel a šéfdesignér Egoé Radek Hegmon.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek

Václav Klein: Transformace energetiky je věcí celé společnosti

thumbnail

Resilience je termín, na který by si měla česká společnost zvyknout. Podle odborníků totiž může odklon průmyslu od uhlí i v České republice zvýšit do konce tohoto desetiletí ceny elektřiny až o šedesát procent. Efektivním řešením, jak si v rámci energetického mixu posílit vlastní výrobou elektrické energie a tepla energetickou odolnost, může být zejména pro segment malých a středních podniků kogenerace. Jednou z inovativních společností, která se během deseti let dokázala zařadit mezi světovou špičku ve vývoji, výrobě a prodeji kogeneračních jednotek doma i v zahraničí, je brněnský GENTEC CHP.

Štítky Energetika, Environment, Inovace, KB

číst celý článek

Láska k řemeslu, služba zákazníkům a odvaha hledat nová řešeníUž třicet let

thumbnail

Na letošním mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET byla na brněnském výstavišti k vidění i na první pohled zcela obyčejná Škoda Kodiaq. Až když jste otevřeli její dveře, všimli jste si, že na rozdíl od dveří sériového vozu mají vyšší hmotnost. A tak bylo jasné, že na přehlídku toho nejlepšího v oboru tento exponát právem patří, neboť se jedná o velmi diskrétně balisticky chráněný automobil. „Právě o to nám šlo, aby si nikdo hned nevšiml, že se kolem něj pohybuje vozidlo s balistickou ochranou,“ potvrzuje Josef Jíša, majitel rodinné společnosti JÍŠA, která se na vývoji automobilu podílela společně s izraelským partnerem Plasan Re’em.

Štítky Rodinná firma, automotive, obranný průmysl, řemeslo

číst celý článek
1 7 8 9 10 11 12 13 24 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.