Články z regionu: Jižní Amerika

thumbnail Brazílie thumbnail Argentina thumbnail Chile thumbnail Peru thumbnail Kolumbie thumbnail Venezuela thumbnail Bolívie thumbnail Paraguay thumbnail Kuba thumbnail Mexiko thumbnail Ekvádor

Příležitosti pro české firmy v Kolumbii

thumbnail

Environment Země se potýká se špatnou kvalitou pitné i užitkové vody a nedostatečnou sítí moderních spaloven. Kvůli silné kontaminaci ovzduší ve velkých městech a náhlým klimatickým změnám se otevírá prostor pro inteligentní systém varování před živelními katastrofami. Zdravotnictví Kolumbijské…

Štítky Kolumbie

číst celý článek

Kolumbie a nebezpečná?Strach jsem neměla nikde

thumbnail

Když jsem poprvé navštívila Kolumbii pracovně, něčím mě uchvátila, a i když jsem přesně nevěděla čím, byla jsem si jistá, že se tam musím vrátit. Dva roky nato jsem se širokým úsměvem na tváři každému říkala: „Pojedu na šest týdnů do Kolumbie.“ Moje nadšení však vůbec nikdo nesdílel. „Sama do…

Štítky Kolumbie

číst celý článek

Patricio Utreras: Chile stands ready to become a new strategic partner for the Czech Republic

thumbnail

Ambassador of Chile to the Czech Republic Patricio Utreras says that during the last years, Czech Republic and Chile have proven to be “like-minded countries”, with a common set of values and interests on the most relevant issues, like respect for international law, protection of environment and also our view on free trade and investments. In this context, he is convinced that in times of this global crisis provoked by the Russian invasion to Ukraine, it is more important than ever that our two countries strengthen their already excellent bilateral relations, expanding them with and strategic sense.

Štítky Chile

číst celý článek

Kolumbie není jen kokain a kávaVsaďte na Pražské Jezulátko a pivo

thumbnail

S Šárkou Stegbauerovou jsem se seznámila asi před rokem a půl. Tehdy byla Smíšená obchodní komora Česko-Tichomořská Aliance (ČESTA) ještě v plenkách a TRADE NEWS jedno z prvních médií, které rozpoznalo její potenciál. Mezitím tato nevládní neziskovka začala být vidět a přitahovat ty, kteří se o Latinskou Ameriku zajímají. A ČESTĚ i Šárce jako její výkonné ředitelce mezitím přibyla nejen práce, ale také desítky nových členů, spousta kontaktů, zážitků a také první úspěšné obchodní reference.

Štítky Latinská Amerika, Kolumbie, ČESTA, ČRA

číst celý článek

Kolumbijci přijímají Evropany s otevřenou náručí

thumbnail

Jairo Pinilla Gutiérrez se před lety shodou náhod dostal z rodné Bucaramangy v Kolumbii na studia do Bratislavy. Na Slovensku založil rodinu a žil tam dvacet let, díky čemuž zná nejen slovenštinu, ale také naši mentalitu a zvyky. Když se v roce 2006 rozhodl vrátit do Kolumbie a v Bogotě založit pobočku mezinárodní společnosti Performia, která se věnuje u nás i ve světě výběru a hodnocení zaměstnanců s důrazem na produktivitu, potřeboval k tomu velkou dávku odvahy. Dnes je jeho pobočka jednou z nejlepších. Povídali jsme si s ním mimo jiné o kolumbijském pracovním trhu, ale i o tom, čím se liší Kolumbijci a Slováci.

Štítky Personalistika, Kolumbie

číst celý článek

Pohled EU: Kolumbijský mír je bonusem pro byznys

thumbnail

Kolumbie urazila v posledních letech velký kus cesty. Zapracovala na své mezinárodní imagi a přeměnila se v atraktivní trh lačný po investicích. Mírový proces pod vedením dosluhujícího prezidenta Juana Manuela Santose byl bezpochyby hlavním tahounem důležitých změn zaměřených na zlepšení vnímání země a jejího podnikatelského prostředí stejně jako přístupová jednání do „prestižního klubu“ OECD. Oba procesy probíhaly za pozorného doprovodu zahraničních partnerů, zejména Evropské unie a USA.

Štítky Kolumbie, EU

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.