Články z regionu: Jižní Amerika

thumbnail Brazílie thumbnail Argentina thumbnail Chile thumbnail Peru thumbnail Kolumbie thumbnail Venezuela thumbnail Bolívie thumbnail Paraguay thumbnail Kuba thumbnail Mexiko thumbnail Ekvádor

Společnost s ručením omezeným založíte v Kolumbii za deset dnůAle musíte vědět, jak na to

thumbnail

Světová banka ve svém globálním rankingu Doing Business pro rok 2017 umístila Kolumbii na solidní 59. příčku (z celkem 190) a klasifikovala zemi jako jedno z nejlepších prostředí v regionu, hned po Mexiku a Peru. Velmi dobré 2. místo si ekonomika vydobyla v dostupnosti úvěru, 16. místo co do ochrany menšinových akcionářů a například 33. v otázce řešení insolvence. Naopak nejhůře hodnoceným ukazatelem na 177. místě se stalo vynucování si plnění smluv. Je tak zřejmé, že v regionálním srovnání se jedná o vyspělé podnikatelské prostředí s relativně funkčními mechanismy a dobrými podmínkami pro obchodní aktivity.

číst celý článek

Kolumbie: Vycházející hvězda Latinské Ameriky

thumbnail

Po desetiletích občanských válek a bojů s narkomafií nabízí Kolumbie v posledních sedmi letech příznivé podnikatelské prostředí podpořené rostoucí bezpečností a stabilním hospodářským růstem. Po Brazílii, Mexiku a Argentině čtvrtá největší ekonomika Latinské Ameriky a třetí nejlidnatější země regionu otevírá dynamicky rostoucí, velký spotřebitelský trh. Proto se na ni v poslední době stále více soustředí pozornost exportérů a investorů z téměř celého světa.

Štítky Kolumbie

číst celý článek

Ekvádor: Rub a líc globalizace

thumbnail

Do roku 2018 nakročil Ekvádor jako ekonomicky zajímavá jihoamerická země, které se podařilo rozptýlit nejistoty spojené s loňskými prezidentskými a parlamentními volbami a po více než dvou letech oživit ekonomický růst i podnikatelský optimismus.

Štítky Ekvádor

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Chile, Peru a Argentině

Příležitosti pro české firmy v Chile Automobilový průmysl a kolejová doprava V zájmu reaktivace ekonomiky a modernizace infrastruktury bude vláda ze státních prostředků investovat 4,2 mld. USD do dopravní infrastruktury. Tento krok navazuje na záměr státního rozpočtu z roku 2015, ve kterém se…

Štítky Chile, Peru, Argentina, Doprava, Zemědělství, Těžební průmysl, Energetika, Vodohospodářství

číst celý článek

Chile nechce svět měnit revolucí, ale inovací

thumbnail

Začněme trochu zeširoka: u amerického filantropa Douglase Tompkinse, muže velké odvahy a silné vize. Zamiloval se do Chile a byl přesvědčen o jeho výjimečnosti. Usadil se na jihu této země a věnoval obrovské finanční prostředky i velké množství své energie ochraně přírody. V první polovině života byl velmi úspěšným podnikatelem, založil prosperující značky jako The North Face, Esprit a další. Ve druhé půlce pak využil vydělané peníze na zakládání chráněných přírodních parků. Se svou druhou ženou Kris založil v Chile park Pumalín o rozloze téměř 324 tisíc hektarů. Táhne se od Pacifiku k Andám, skrývá nenahraditelné patagonské deštné pralesy, vodopády a nachází se v něm pětadvacet procent posledních exemplářů stromu Fitzroya cypřišovitá, přičemž některé z nich jsou starší tisíce let. Celkem Tompkinsovi získali pro ochranu přírody 890 tisíc hektarů půdy. Douglas Tompkins zemřel před necelým rokem v prosinci 2015, když se jeho kajak převrhl v bouři v ledových vodách Patagonie. Nikdy se nezastavil a dokázal přesvědčit mnoho lidí, že Chile je skutečně výjimečná země.

Štítky Chile, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Argentina se snaží znovu získat dobré jméno

thumbnail

Do Buenos Aires jsem odjížděl s vědomím, že se před našimi zeměmi otevírá nová etapa vzájemných vztahů. Nástup vlády Mauricia Macriho v prosinci 2015 ukončil mnoho let izolace Argentiny, jež ignorovala EU nebo USA a hledala partnery v Číně, Rusku, Venezuele či Ekvádoru. Zájem českých podnikatelů o Argentinu jsem pocítil ještě před svým odjezdem do této země při tradičním setkání s podnikateli, kteří na zdejším trhu působí nebo o něj mají zájem. Přesto mě v prvních dnech pobytu překvapila doslova invaze firem, hlavně z energetického a obranného sektoru a sektoru dopravy.

Štítky Argentina, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.