Články se štítkem: Írán

Turci věří, že patří do Evropy

thumbnail

Jak číst současný vývoj Turecka a Íránu ve stínu války na Blízkém východě a které aspekty Evropané přehlížejí? Co historicky podněcuje snahu těchto zemí ekonomicky se přiblížit západnímu světu? Nad těmito a dalšími otázkami jsme se zamýšleli s bývalým velvyslancem ČR v Turecku a Jordánsku Tomášem Laněm.

Štítky Turecko, Írán

číst celý článek

Šance v Turecku a Íránu bedlivě sledujeme

thumbnail

Turecko masivně investuje do rozvoje a modernizace energetické základny. Souvisí to s populačním boomem a celkovým rozvojem průmyslové výroby, který současná distribuční síť není schopna kapacitně uspokojit. Pro české firmy a zvláště pro naše energetické strojírenství to může znamenat nové příležitosti a obchody. Zajímalo nás, jak to vidí jedna z nich, a proto jsme oslovili Jana Houdka, jehož společnost INCO engineering patří k expertům na dobývací techniku v mnoha nejvýznamnějších světových lokalitách.

Štítky Turecko, Írán, Energetika, Strojírenství, KB

číst celý článek

V Íránu můžeme navázat na dobré zkušenosti

thumbnail

Českým exportérům se otevírají nové možnosti na téměř osmdesátimilionovém íránském trhu. EGAP už zahájil projednávání nových obchodních případů do Íránu, nyní jsou ve fázi poradenství a předběžného posouzení. Podmínkou pro jejich konečné schválení je odvolání sankcí znemožňujících vývoz do této zajímavé destinace.

Štítky Írán, EGAP

číst celý článek

Blízký východ – bohatý a neklidný region v obrazu anamorfních map

Jihozápadní Asie, oblast sousedící s Evropou i Afrikou, je označována za kolébku civilizace. Zhruba před deseti tisíci lety v tzv. Úrodném půlměsíci (dnešní Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Írán a Irák) začala zemědělská revoluce. Lidé se poprvé usazovali, pěstovali plodiny a chovali zvířectvo na…

Štítky Blízký východ, Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Irák, SAE, Dopravní strojírenství, Írán

číst celý článek

Írán je poslední velká šance Západu na Blízkém východě

thumbnail

Státy, které jsme donedávna považovali za relativně snadný obchodní cíl, mohou brzy zažít tak silné otřesy, že je pocítí i naši obchodníci a investoři. Současně existují jiné, o nichž máme v lepším případě jen zkreslené informace, jež se mohou během pár měsíců ocitnout na druhé straně barikády. O nových příležitostech českých firem na Blízkém východě jsme hovořili s uznávaným českým arabistou a analytikem Janem Čuříkem.

Štítky Írán, SAE, Turecko, Blízký východ

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.