Články se štítkem: CzechInvest

Martina Tauberová: Naše firmy prokázaly, že mají inovace v krviA krize se nezaleknou

thumbnail

Stát průběžně zveřejňuje nástroje a programy na pomoc našim firmám v překonávání dopadů současné pandemie. Nejen o tom, co se v tomto směru ještě připravuje, ale i o dopadu koronavirové krize na globální ekonomiku hovoříme s náměstkyní ministra Martinou Tauberovou, která řídí na Ministerstvu průmyslu a obchodu sekci Evropské unie a zahraničního obchodu.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Pandemie, MPO, CzechTrade, CzechInvest, USA

číst celý článek

Lék na nedostatek zaměstnanců? Zahraniční talentiCzechInvest pomáhá tuzemským firmám sehnat kvalifikovanou pracovní sílu v zahraničí

thumbnail

Pracovní trh v České republice se potýká s nedostatkem zaměstnanců, který trápí firmy napříč všemi sektory. Vedle investic se proto agentura CzechInvest věnuje několika projektům pod pracovním názvem Talent Attraction, jejichž cílem je podporovat příliv zahraničních talentů z několika vybraných lokalit do tuzemska. Aktivity pomáhají firmám zejména v sektoru podnikových služeb, které obsazují převážně pozice vyžadující jazykovou vybavenost.

Štítky CzechInvest, Pracovní trh, Francie

číst celý článek

Toronto: Nejrychleji rostoucí technologický hub v Severní Americe

thumbnail

Kanada má ve světě skvělou pověst – i v České republice je známá jako přátelská, mírumilovná a nekonfliktní země s krásnou přírodou a kvalitním hokejovým týmem. Vnímat ji ale jako ideální místo pro práci a byznys v oblasti nejvyspělejších technologií? Právě nyní zažívá svůj okamžik technologického rozkvětu a v čele s Torontem se stává uznávaným technologickým centrem.

Štítky Kanada, Startupy, CzechInvest, Nové technologie

číst celý článek

CzechInvest prochází změnouDá víc energie do podpory menších a středních firem

thumbnail

Čerstvou generální ředitelku agentury CzechInvest Silvanu Jirotkovou jsme zastihli těsně před jejím odjezdem do Japonska, kde ji v rámci společné mise naší ekonomické diplomacie čekala setkání s investory, partnery a kolegy. Po návratu plánuje předložit ministrovi průmyslu a obchodu strategii dalšího směřování CzechInvestu, včetně představy, jak by agentura mohla ještě víc pomáhat našim firmám.

Štítky CzechInvest, Nové technologie

číst celý článek

Karel Kučera: Jsme dobří, ale pořád to jako země neumíme prodat

thumbnail

CzechInvest se začal více soustředit na malé a střední firmy, které by se mohly stát subdodavateli velkých zahraničních společností a vytěžit tím i cenné body v podobě referencí pro svůj export. „Kvalitní subdodavatelská základna je jedním z našich trumfů při získávání zahraničních investic,“ řekl mi generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera. „Pro investora je podstatné, když ví, že nebude muset dovážet komponenty přes půl světa, ale že mu je vyrobíme v Česku a kvalitně.“ s Karlem Kučerou jsme hovořili v předvečer brněnského Mezinárodního strojírenského veletrhu. Proto první otázka směřovala k MSV.

Štítky Investice, CzechInvest, MSP, Japonsko, MSV

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.