Články se štítkem: Inovace

Bez vlastního produktu bychom neobstáli

thumbnail

V roce 1992 opustil Karel Matějček, absolvent Strojní fakulty VUT Brno, Teslu Lanškroun, do obýváku instaloval rýsovací prkno a na úřadech si zaregistroval konstrukční společnost. Vedoucímu konstrukce tehdejšího předního výrobce kondenzátorů a rezistorů nechybělo cenné know-how získané léty studia a praxe, ani pořádný kus odvahy udělat krok do neznáma tržní ekonomiky. A tak na chlup přesně před čtvrt stoletím vznikla rodinná firma KOMFI, která dnes patří ve svém oboru mezi evropskou i světovou špičku.

Štítky Strojírenství, Německo, Inovace

číst celý článek

Severské království inovací

thumbnail

Časopis Forbes označil Švédsko jako nejlepší zemi k byznysu pro rok 2017. Inovace a start-upy v tom hrají jednu z hlavních rolí. Podle studie evropského srovnávacího přehledu inovací za rok 2016 patří Švédsko mezi země s nejvyšší úrovní inovačních procesů. Spolu s Dánskem, Finskem, Německem a Nizozemskem je „inovačním lídrem“.

Štítky Švédsko, Severské státy, Inovace, Startupy

číst celý článek

Dánsko je země dobrých nápadů české start-upy bodují

thumbnail

Dánsko dokazuje, že na dobrém nápadu, kvalitě výrobku či služby, péči o zákazníka a schopnosti se odlišit záleží víc než na tom, kde firma vzniká. Můžete projíždět nejzazšími zákoutími Jutského poloostrova a najdete tam nejednu firmu postavenou doslova „na zelené louce“, a přitom známou po celém světě: příkladem mohou být Danfoss v Nordborgu, Bang & Olufsen ve Struer nebo Vestas v Ringkobingu.

Štítky Dánsko, Inovace, Severské státy, Startupy

číst celý článek

Nebuďme nádeníky, ale těmi, kdo udávají směr

thumbnail

Na okraji Lanškrouna, desetitisícového městečka na samé hranici Čech a Moravy v malebném kraji Podorlicka, stojí designová prosklená budova české rodinné firmy Soma. Výrobce špičkových flexotiskových strojů, které vyváží do více než padesáti zemí světa. Když vyjíždíme rovněž proskleným výtahem do patra k jejímu majiteli Ladislavu Vernerovi, obrovským showroomem pod námi zrovna prochází čínská delegace. Jak jsme se později dozvěděli, přijela na předpřejímku nového stroje Soma Flex Optima. V Somě jsou podobné zahraniční delegace téměř na denním pořádku.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rodinná firma

číst celý článek
1 7 10 11 12 13 14 15 16 18 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.