Články se štítkem: Inovace

Každý stroj je originál

thumbnail

„Může se zdát, že hydraulický lis je poměrně jednoduchý stroj, přesto v posledních letech prochází výraznými posuny a inovacemi,“ poznamenal v úvodu našeho setkání Miroslav Jopek, jednatel brněnské firmy Dieffenbacher-CZ. Ta dnes vyrábí speciální stroje i komplexní technologické celky na míru zákazníkům z celého světa. Specializuje se na vrstvící stroje pro výrobu dřevovláknitých, dřevotřískových a jiných desek, zároveň je výrobcem lisů pro tváření kovů a lisování kompozitů.

Štítky Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Základem je dlouhodobé partnerství aneb Jak ušetřit investice do zdrojů tepla a elektřiny

thumbnail

Máte pocit, že vám náklady na energie přerůstají přes hlavu? Rádi byste si pořídili pro své podnikání vlastní zdroje elektřiny a tepla, ale nemáte dost prostředků? A víte, že do těchto zdrojů nemusíte sami investovat, a ušetříte tak nejen čas a nervy, ale i finance pro své podnikání? Abychom zjistili podrobnosti, navštívili jsme vedoucího energetických služeb a zdrojů E.ON Energie Petra Kristka.

Štítky Energetika, Zelená energie, Inovace

číst celý článek

Příště budu muset zpívat karaoke

thumbnail

Zahájení exportních aktivit v Japonsku bylo v případě brněnské firmy Invea-Tech mnohem víc dílem náhody než promyšleného plánu. „Kontakty vedly až na Czech IT Day v Tokiu a tam se objevil člověk, který měl zájem naše technologie v Japonsku prodávat,“ říká Rostislav Vocilka, jenž Invea-Tech řídil vlastně ještě dříve, než vznikla. U samotného zrodu společnosti, který se udál na akademické půdě, byl i nynější obchodní ředitel Jiří Tobola. S oběma jsme si povídali v Jihomoravském inovačním centru (JIC), kde společnost sídlí.

Štítky Japonsko, Inovace

číst celý článek

Trendy přejí jednoduchosti a intuitivnosti

thumbnail

Jestliže musel výrobce elektronických kontrolních systémů pro energetiku ComAp před skoro čtvrtstoletím vzdorovat konkurenci desítek firem, nyní se spolu se dvěma dalšími producenty řídicích jednotek dieselových, plynových nebo dvoupalivových a dalších druhů generátorů drží na špičce.

Štítky Inovace

číst celý článek

Nejcennější komoditou bude vedle vody soukromí

Odposlechy a úniky dat. Vděčné mediální téma – a nejen mediální. „Pokud se vás to netýká, berete to jako daň dnešní době, navíc zdůvodněnou tím, že jde o vaše bezpečí. Jenže podobné metody jsou snadno zneužitelné. Zažil jsem to sám na sobě,“ zahajuje naše setkání Petr Beneš, majitel několika firem, které operují v oblasti internetových technologií.

Štítky Inovace, Komunikace, ICT, Mladý byznys

číst celý článek

CNG se v Česku stále více zabydluje

thumbnail

Jak se chovat ekologicky a ještě ušetřit, když si pořizujete nový vůz? Argumenty jednoznačně hrají do karet CNG, tedy vozům na stlačený zemní plyn. Jejich pořizovací cena je srovnatelná s vozy s dieselovým motorem, ale provoz je vůbec nejlevnější: jednoduše řečeno jeden kilometr ujedete za jednu korunu. Po českých silnicích se nyní prohání už téměř deset tisíc vozů na CNG a v dalších letech se čeká jejich další velký nárůst. Proto jsme se vydali za Jiřím Šimkem, místopředsedou představenstva společnosti E.ON Energie. Právě ta je totiž velkým propagátorem tohoto alternativního pohonu, jedním ze tří největších investorů v oblasti výstavby CNG stanic a má ambiciózní plán dosáhnout nejdéle za dva tři roky až dvacetiprocentního podílu v prodeji CNG v ČR.

Štítky Automobilový průmysl, Nové technologie, Alternativní doprava, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.