Články se štítkem: Inovace

Farmář zítřka? Chytrý telefon, big data a autonomní technika

thumbnail

Městské skleníky připomínající mrakodrapy, zavlažovací zařízení, v nichž má každá tryska svoji IP adresu, anebo třeba umělé náhražky vajec. Zemědělství a potravinářství budoucnosti přinese velká překvapení – a na mnohá z nich je bezpochyby zaděláno už dnes, říká Jim Carroll, přední světový futurista, mezi jehož klienty patří firmy DuPont či Nestlé, ale také Microsoft a NASA. Zemědělství, ač vnímáno jako tradicionalistické až zpátečnické, je prostě jedním z nejinovativnějších oborů, tvrdí Carroll.

Štítky Inovace, Zemědělství, Potravinářství

číst celý článek

Udržet první pozici v Rusku nebude jednoduché

thumbnail

O českém expertovi na dobývací techniku, společnosti INCO engineering, už jsme v TRADE NEWS v souvislosti s Ruskem psali. Ne náhodou, neboť je dnes na tamním trhu ve svém oboru jedničkou. „Trvalo nám řadu let, než jsme se dostali na první místo před dravce, jakými jsou ABB, Siemag nebo Siemens. Dnes nám koukají na záda a čekají na každou naši chybu. Pokud vyklidíme své pozice, milerádi bleskurychle zaujmou naše místo,“ začal náš rozhovor Antonín Jaroš, jeden ze zakladatelů a jednatelů úspěšné české firmy. Povídali jsme si o nových zakázkách, sankcích i českém školství.

Štítky SNS, Rusko, Sankce, Inovace, Strojírenství

číst celý článek

Na křídlech tradice a inovací

thumbnail

Kolik strojírenských firem na světě navazuje na historii dlouhou dvě stě let? První brněnská strojírna k nim patří. V 19. století byla její součástí také Wannieckova strojírna, kterou dnešní Brňané znají v podobě obchodního centra Vaňkovka. „Díky tomu, že naši akcionáři letos připojili PBS Brno do skupiny PBS Group, historické kořeny celého podniku a propojení s tradicí se nás o to více týkají,“ říká s hrdostí Milan Macholán, generální ředitel a předseda představenstva PBS Velká Bíteš. Zajeli jsme za ním ještě před Mezinárodním strojírenským veletrhem v Brně, kde se firma představí reprezentativní expozicí.

Štítky Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Nejen sankce, ale i slova važme na lékárnických vahách

thumbnail

Právě před rokem jsme psali o velkých obchodních příležitostech v Rusku, zejména pro naše strojírenství. Tamní federální vláda investuje stovky miliard eur do obnovy a rozvoje ruského průmyslu. Plánuje, že do roku 2020 uskuteční nákup až sta tisíc obráběcích strojů různé kategorie a půjde i o investice do rozvoje technologií a různé formy společných podniků. Některým českým firmám se navzdory obrovské mezinárodní konkurenci podařilo v uplynulých letech vrátit na východní trhy, které na začátku devadesátých let musely opustit, a patří mezi nejžádanější dodavatele. Využijeme toho a posílíme své postavení na trzích Společenství nezávislých států, nebo na své uprázdněné pozice pustíme připravenou a dychtivou jihokorejskou, japonskou či jinou konkurenci?

Štítky SNS, Rusko, Sankce, Inovace, Strojírenství

číst celý článek
1 7 12 14 15 16 17 18 19 20 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.