Články se štítkem: Inovace

Dánsko je země dobrých nápadů české start-upy bodují

thumbnail

Dánsko dokazuje, že na dobrém nápadu, kvalitě výrobku či služby, péči o zákazníka a schopnosti se odlišit záleží víc než na tom, kde firma vzniká. Můžete projíždět nejzazšími zákoutími Jutského poloostrova a najdete tam nejednu firmu postavenou doslova „na zelené louce“, a přitom známou po celém světě: příkladem mohou být Danfoss v Nordborgu, Bang & Olufsen ve Struer nebo Vestas v Ringkobingu.

Štítky Dánsko, Inovace, Severské státy, Startupy

číst celý článek

Nebuďme nádeníky, ale těmi, kdo udávají směr

thumbnail

Na okraji Lanškrouna, desetitisícového městečka na samé hranici Čech a Moravy v malebném kraji Podorlicka, stojí designová prosklená budova české rodinné firmy Soma. Výrobce špičkových flexotiskových strojů, které vyváží do více než padesáti zemí světa. Když vyjíždíme rovněž proskleným výtahem do patra k jejímu majiteli Ladislavu Vernerovi, obrovským showroomem pod námi zrovna prochází čínská delegace. Jak jsme se později dozvěděli, přijela na předpřejímku nového stroje Soma Flex Optima. V Somě jsou podobné zahraniční delegace téměř na denním pořádku.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rodinná firma

číst celý článek

Z Frýdku-Místku do kazachstánské Astany

thumbnail

„Když přemýšlím o strategii naší společnosti, napadá mě, že v současné době je největším hendikepem našeho produktu jeho univerzalita. Jen odborná veřejnost si dovede představit, kolik druhů hmot organického původu dokáže naše malá továrna zpracovat,“ uvažuje nad dalším vývojem inovativní technologie PTR její spoluautor a jeden z majitelů společnosti Hedviga Group, Petr Cuber.

Štítky Energetika, Velká Británie, Kazachstán, Inovace

číst celý článek

Fosfa hledá vlastní cesty

thumbnail

„Bez tvořivosti a nasazení mých spolupracovníků by Fosfa neznamenala nic. Stejně jako bez hodnot, které vyznáváme a které se snažíme využívat při naší práci. Tomáš Baťa kdysi napsal: ‚Rozhodli jsme se vybudovat vlastní systém. Tento systém se jmenuje příklad,‘“ vysvětluje generální ředitel a majitel společnosti Ivan Baťka. A dodává: „I my ve Fosfě se učíme vybudovat vlastní Fosfa kulturu. Přistupujeme k podniku jako k živému organismu. Každý den se něco nového naučíme o výrobě – i sami o sobě. A snad je to na výsledcích vidět.“

Štítky Inovace, Chemický průmysl

číst celý článek

Pomáháme realizovat lékařské sny

thumbnail

Na stránkách TRADE NEWS často a rádi píšeme o jedinečných produktech našich firem, které nemají ve světě konkurenci. Proto jsme se vydali do Nového Města na Moravě, konkrétně do akciové společnosti Medin, která je úspěšným pokračovatelem už bezmála sedmdesátileté tradice značky Chirana. Právě zde se totiž proměnila v život myšlenka účinně léčit zlomeninu patní kosti a přitom co nejméně poškodit měkké tkáně, kterou vývojáři Medinu ruku v ruce s drážďanskými a pardubickými lékaři uvedli před čtyřmi lety v život. Vznikl jedinečný patní hřeb C-Nail, který se osvědčil už při téměř 500 operacích v Česku i v zahraničí a právem přinesl Medinu prvenství v kategorii Inovativní firma v soutěži Česká inovace 2013.

Štítky Inovace, Zdravotnická technika

číst celý článek

Děláme to, čemu věříme

thumbnail

Oční mikrochirurg Michal Janek stál v devadesátých letech u zrodu moderní oční chirurgie v České republice. Jako jeden z prvních začal odstraňovat šedý zákal ambulantním způsobem a dnes už se počet jím provedených operací blíží ke třiceti tisícům. „Kolikrát jsme se doma místo večerníčku dívali na operace mého otce,“ vzpomíná jeho syn Adam. „Natáčel si je na sále a připravoval z nich přednášky. Zůstalo to ve mně, protože ačkoli jsem nejdříve vystudoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, pustil jsem se do studia podnikové ekonomiky a zdravotnického managementu a dnes už jsem pátým rokem v Očním centru Praha (OCP) i se svou manželkou Andreou, která je oční lékařka,“ usmívá se ředitel OCP Adam Janek.

Štítky Rodinná firma, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.