Články se štítkem: Inovace

Jak se daří po roce, český strojaři?

thumbnail

„Docela dobře,“ zněla by zatím nejspíš většinová odpověď. Není divu, když se Evropě potažmo Německu daří, český průmysl šlape jako dobře promazaný stroj. Mírný pokles či recese se projeví až postupně, setrvačnost u segmentu malých a středních firem se počítá zhruba na tři až šest měsíců. Závislost na našem nejbližším západním sousedovi mnohým uším nezní lichotivě, statistiky jsou však neúprosné. Fakta ještě více. I když vyrábíte v Asii a vaše produkty tento kontinent vlastně ani neopustí, je dost pravděpodobné, že i tam dodáváte do koncernu třeba Volkswagen.

Štítky Strojírenství, Podpora exportu, Inovace

číst celý článek

Slunce jako dobrý spojenec

thumbnail

Na jižním okraji moravské metropole sídlí firma AGRO Brno-Tuřany, pro kterou je úroda tím hlavním podnikatelským plánem a bez ohledu na výkyvy počasí i ekonomiky čekají na její produkty zástupy spotřebitelů. S ředitelem Pavlem Soukopem jsme se vydali na exkurzi za úspěchy i starostmi této tradiční zemědělské společnosti, která zaměstnává celkem 170 lidí a vloni oslavila 20 let své existence.

Štítky Inovace, Zemědělství, Úspory energií

číst celý článek

Aby podpořený výzkum neskončil v šuplíku

Svět se stává čím dál složitějším. Pro vznik nových vynálezů již většinou nestačí na koleně sestavená stavebnice Merkur a dobrý nápad. Velký svět inovací je dneska o finančních prostředcích, mezinárodních týmech a specializaci v rámci globálních hodnotových řetězců. Češi se určitě v takovém světě neztratí, ale je zapotřebí pro to přichystat vhodné podmínky.

Štítky Výzkum a vývoj, Inovace, EGAP

číst celý článek

Proč podceňujeme zdravé bydlení?

thumbnail

„Technologickým vybavením často předstihujeme západní konkurenci. Za minulého režimu u nás technický rozvoj za vyspělým světem pokulhával, o to dynamičtěji se po roce osmdesát devět české firmy pustily do modernizace. V rámci inovačních projektů jsme si s využitím dotací OPPI a ve spolupráci s Komerční bankou pořídili nejmodernější výrobní linky,“ pyšní se Jiří Oslizlo, předseda představenstva jednoho z největších evropských výrobců velkoplošných vícevrstvých desek, společnosti Agrop Nova.

Štítky Dřevozpracující průmysl, Norsko, Švýcarsko, Inovace, KB

číst celý článek
1 7 13 16 17 18 19 20 21 22 24

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.