Články se štítkem: Inovace

Jiří Halousek: Programovat jsem se naučil sám od sebeChtěl jsem dobrou práci

thumbnail

Jiří Halousek je narozen ve znamení Berana a sám přiznává, že je velmi cílevědomý, ctižádostivý a perfekcionista. Právě tyto vlastnosti ho před třinácti lety dovedly k nové profesi a k tomu, že v jednadvaceti s dalším společníkem začal podnikat. „Myslím, že všude okolo nás je spousta příležitostí a jen stačí po těch správných sáhnout,“ říká ředitel a jednatel softwarové společnosti IRESOFT a autor všech inovací, které tvoří charakter produktů firmy.

Štítky Young business, Informační technologie, Inovace

číst celý článek

Jak se bránit před padělky?

thumbnail

Padělání peněz, dokumentů a výrobků bylo vždy považováno za vážný zločin. Přesto jsou padělatelé, unášeni vidinou zisku, ochotni riskovat. Jeden velmi sofistikovaný recept na to, jak se bránit jejich vynalézavosti, má přerovská společnost Filák. A navíc s jejími produkty nemusí jít ani pro menší firmy o neúnosně nákladnou záležitost.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko

číst celý článek

Společnost, v níž chybí úcta a čest, skončí špatně

thumbnail

„Nejlepším cvičením pro lidské srdce je sáhnout dolů a vytáhnout jiné lidské srdce nahoru,“ sdělil nám Jon M. Huntsman, zakladatel a dodnes hlava Huntsman Corporation, jedné z největších chemických společností na světě. Pokud máte pocit, že jste se s jeho jménem nikdy nesetkali, není to tak úplně pravda. Minimálně důvěrně znáte „jeho“ produkty: plastové příbory, kelímky, obaly na vejce… Tento miliardář, který nezapomněl na to, že býval chudým venkovským klukem z Idaha a firmu budoval doslova od nuly, celý život usilovně pomáhá ostatním. Přivedla nás k němu jeho kniha o etice v podnikání, jež vyšla i u nás pod názvem Vítězové nikdy nepodvádějí, a to ani v těžkých časech. Na naši žádost o rozhovor zareagoval tak nesmírně vřele, ochotně a s pokorou, až nám to vyrazilo dech.

Štítky USA, Inovace, Společenská zodpovědnost, Etika, Chemický průmysl

číst celý článek

Quo vadis, český strojaři?

V době mezi světovými válkami patřilo Československo mezi deset nejvýznamnějších strojírenských zemí světa. Jakkoli se touto charakteristikou již nelze těšit, strojírenství je pro nás nadále oborem, který táhne zaměstnanost a prosperitu celého státu. Z tradic se však nedá žít věčně. Nyní stojíme na rozcestí a před námi je úkol zvolit další směr. Berme to jako dobrou zprávu. Znamená totiž, že zatím ještě máme na výběr.

Štítky Strojírenství, Vzdělávání, Inovace

číst celý článek

U nás platí – odliš se, nebo zemři

thumbnail

S majitelem libčické firmy LUGI Michalem Peřinou jsem se setkala pár dní před letošní velkou vodou. Z oken Uhelného mlýna, který loni nedaleko své výrobní haly rekonstruovali a letos se stal absolutním vítězem Grand Prix architektů, tedy nejlepší tuzemskou stavbou 2012, jsem se kochala výhledem na tehdy ještě poklidnou hladinu Vltavy a skály za ní. Michal Peřina má ten pohled taky rád. Aby si ho ještě víc užil, vyleze si po požárním žebříku na střechu mlýna. Tam jsem se neodvážila. Nejsem horolezec jako on.

Štítky Inovace, Design, Nábytkářství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.