Články se štítkem: Inovace

Německo je inovačním motorem Evropy

thumbnail

Aby obstály v mezinárodní konkurenci, investují německé firmy intenzivně do vývoje produktových inovací. Výdaje na výzkum a vývoj tak v Německu rychle stoupají. Německý průmysl jakožto nejvýznamnější zdroj inovací v Evropě sází ve výzkumu na spolupráci různých aktérů – v početných klastrech se vysoké školy a špičková výzkumná pracoviště podílejí na vývoji nových produktů a služeb. V zahraničí roste zájem: stále větší počet firem to táhne do Německa a přesouvají se tam i se svými výzkumnými centry.

Štítky Německo, Inovace

číst celý článek

Strategické inovace motorem všech změn aneb Od poradenství přes komíny až k bílým plášťům

thumbnail

To, že se Sindat jako ryze česká, středně velká firma ve zdraví dožil téměř čtvrtstoletí, je především důsledkem nekompromisní inovační politiky. Nemám nyní na mysli nějakou mimořádnou genialitu našich nápadů, často se jednalo o intuitivní a náhodné změny, ale především důslednost v jejich prosazování a schopnost dotahovat myšlenky do konce.

Štítky Biotechnologie, Inovace

číst celý článek

Manažer mezi vědci? Někdy jako nahý v trníKdyž podnikatel vědci porozumí, profitují z toho oba

thumbnail

Rozhovor s profesorkou Evou Sykovou o spolupráci vědy a byznysu jsme původně plánovali do prosincového čísla TRADE NEWS. Ředitelka Ústavu experimentální medicíny je však natolik vytížená, že jsme na setkání s ní čekali dva měsíce – a rádi. Podařilo se až novém roce. Během našeho dvouhodinového povídání se probírala spousta věcí, nejvíc nás však zajímaly její zkušenosti s komerčním využitím výsledků biomedicínského výzkumu.

Štítky Věda, Inovace

číst celý článek
1 7 13 18 20 21 22 23 24

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.