Články se štítkem: Inovace

Jak česká invence přesvědčila Němce i ŠvýcaryLaserový stroj vymysleli a vyrobili během pár týdnů

thumbnail

„Ještě před covidovou pandemií by nad naším počínáním nejeden ekonom nechápavě kroutil hlavou. V době, kdy globální byznys jel zarputile na bázi just-in-time, jsme krok po kroku omezovali počet subdodavatelů a co nejvíc činností převedli ‚pod jednu střechu‘. Před třemi lety se ukázalo, že naše strategie byla správná. S přerušením dodavatelsko-odběratelských řetězců nastaly problémy s dodržováním termínů a nedostatkem materiálů. Prozíravost našich kolegů, kteří je včas a ve větším objemu nakoupili na sklad, a organizační struktura naší firmy nám umožnily dál pružně reagovat na požadavky zákazníků,“ vysvětluje Karel Kubr, ředitel společnosti LINTECH.

Štítky Německo, Inovace, Nové technologie

číst celý článek

Od dřevěných palet k sofistikované obalové logistice aneb Když Češi kupují německou konkurenci

thumbnail

Stačilo třicet let, aby se z malé rodinné firmy, která začínala v garáži vyrábět dřevěné palety, stal nadnárodní hráč – integrovaný dodavatel obalových prostředků, technologických řešení a interní a externí logistiky. „Od roku 1993 se naše společnost dostala postupně, jen s vlastními investicemi, z korunového milionového obratu až k dnešním dvěma stům milionům eur,“ poznamenává obchodní ředitel PILOUS Packaging Lukáš Cee.

Štítky Inovace, Německo, Bádensko, Wurttenbersko

číst celý článek

Mezinárodní strojírenský veletrh 2023 ve znamení vysoké mezinárodní účasti

thumbnail

Na brněnském výstavišti se od 10. do 13. října 2023 uskuteční 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV). Desítky tisíc návštěvníků se seznámí s průmyslovými technologiemi a inovacemi, které představí vystavovatelé z celého světa. Bližší podobu letošního ročníku představuje Michalis Busios, ředitel veletrhu.

Štítky MSV, Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Milan Macholán: Exportní portfolio modifikujeme průběžně. Odklon od východních trhů nás nezaskočil

thumbnail

„Nikdy jsme se neomezovali jen na teritoria, na nichž jsme byli úspěšní, ale průběžně jsme rozvíjeli naše obchodní aktivity všude po světě. Hledání nových příležitostí je nikdy nekončící proces, který firmám umožňuje překonat změny probíhající na dynamickém světovém trhu. Proto nás významně neovlivnily ani sankce, které Evropská unie uvalila na Rusko a Bělorusko,“ říká generální ředitel PBS Velká Bíteš Milan Macholán.

Štítky Strojírenství, Inovace, Nové technologie, Export, KB

číst celý článek

Green Deal: Kdo je připraven, není zaskočen. V Retexu jsou o skok napřed

thumbnail

Přechod na zelenou ekonomiku je finančně náročný běh na dlouhou trať. Pokud jste ovšem technologická firma, která má již zásady cirkularity takříkajíc ve své DNA jako moravskokrumlovský Retex, trefujete se svými aktivitami a produkty přímo do černého. „Recyklát u nás dnes tvoří sedmdesát procent vstupu do výroby a se zhruba jedním procentem odpadů jsme prakticky bezodpadovou společností. Našimi pilíři, díky nimž je Retex velice úspěšný a stabilní, jsou high-tech textilie, zelené střechy, akustické a tepelné izolace, materiály pro bílou techniku či kolejová vozidla,“ popisuje ředitel ryze české společnosti Robert Šimek.

Štítky Cirkulární ekonomika, Environment, Inovace, KB

číst celý článek

Jan Janota: Naše speciální stroje spolehlivě slouží po celém světě. V Mexiku vyrábí díly pro Teslu a Ford

thumbnail

Nuda v Brně? Posuďte sami. Brněnská firma GF Machinery vyváží 70 % své produkce a na globálním trhu soupeří s předními výrobci speciálních strojů a linek na zpracování technických vláken a pro automobilový průmysl. Každý její výrobek je jednoúčelový originál, vyvinutý a instalovaný u zákazníka na zakázku. Od objednávky do předání zakázky uplyne běžně 6 až 10 měsíců. Jak firma vyrovnává své cash-flow? „K překlenutí této doby využíváme M-záruku Národní rozvojové banky,“ říká Jan Janota, jednatel firmy.

Štítky Strojírenství, Inovace, Podpora exportu, NRB

číst celý článek
1 2 3 4 5 7 12 18 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.