Články se štítkem: Inovace

Radek Hegmon: Přichází doba, kdy okázalost začíná obtěžovat

thumbnail

Nenaskakují na módní trendy, přesto se trefují do poptávky a nebojí se konkurence. „Nikdy jsme si nedělali průzkumy potenciální poptávky. Vývojem reagujeme na potřeby své a svého okolí. Například do návrhů vestaveb do automobilů, lyží nebo mikrodomků se propisují naše zkušenosti s cestováním, sportem, bydlením, prostě životem,“ říká zakladatel, majitel a šéfdesignér Egoé Radek Hegmon.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek

Václav Klein: Transformace energetiky je věcí celé společnosti

thumbnail

Resilience je termín, na který by si měla česká společnost zvyknout. Podle odborníků totiž může odklon průmyslu od uhlí i v České republice zvýšit do konce tohoto desetiletí ceny elektřiny až o šedesát procent. Efektivním řešením, jak si v rámci energetického mixu posílit vlastní výrobou elektrické energie a tepla energetickou odolnost, může být zejména pro segment malých a středních podniků kogenerace. Jednou z inovativních společností, která se během deseti let dokázala zařadit mezi světovou špičku ve vývoji, výrobě a prodeji kogeneračních jednotek doma i v zahraničí, je brněnský GENTEC CHP.

Štítky Energetika, Environment, Inovace, KB

číst celý článek

Budoucnost automotive je v rozumném vyvážení alternativ, shodují se přední odborníci

thumbnail

Nová auta se spalovacími motory by se podle Evropské komise (EK) měla v Evropě přestat prodávat nejpozději v roce 2035 a jejich preferovanou náhradou by měly zůstat elektromobily nabíjené ze sítě. Tato administrativní ofenziva však v poslední době naráží na stále hlasitější námitky a výzvy odborníků napříč členskými státy EU k včasné kritické diskuzi o všech souvislostech této zásadní změny. O komplexní pohled na ekologii, mobilitu a elektromobilitu jsme požádali dva naše přední odborníky – Jana Macka, řešitele projektu Národního centra kompetence Josefa Božka pro pozemní vozidla, a Josefa Morkuse, oba z Centra vozidel udržitelné mobility a Ústavu automobilů, spalovacích motorů a kolejových vozidel Fakulty strojní ČVUT.

Štítky automotive, Inovace

číst celý článek

Lucie Vejdová: Máme pevné kořeny a hledíme dopředu

thumbnail

„Třicet let vývoje nás dostalo z garáže mezi první ligu. Jako rodinná firma máme pevné kořeny v rodném městě, zároveň hledíme dopředu a myslíme na budoucnost. Pro realizaci podnikatelských vizí a růst je neocenitelné mít vedle sebe dobrého finančního partnera. Pro nás se jím stala Českomoravská záruční a rozvojová banka, dnes již Národní rozvojová banka, která nám pomáhá s financováním našeho rozvoje, a to včetně tak důležitého poradenství a podpory,“ říká Lucie Vejdová, jednatelka společnosti IMS-Drašnar.

Štítky Rodinná firma, Inovace, NRB, Německo

číst celý článek

Michal Pešek: Na podnikání je krásná svoboda rozhodování

thumbnail

„Celá léta jsme se snažili dodávat zákazníkům sortiment, který alespoň okrajově zasahoval do strojírenského oboru. Jenomže časem jsme si uvědomili, jak nás taková šíře sortimentu brzdí v dalším vývoji a inovacích. Našli jsme skvělé řešení toho, jak předběhnout konkurenci. Zúžili jsme produktové portfolio, ušetřené kapacity jsme soustředili do vlastního vývoje, a začali se věnovat inovacím našich produktů. To nám dalo náskok, díky němuž můžeme udávat směr v našem oboru,“ líčí klíčový zlom ve firemní strategii zakladatel a majitel společnosti PEŠEK Machinery Michal Pešek.

Štítky Strojírenství, Automotive, Inovace, Vývoj, Rodinná firma

číst celý článek

Jiří Rušikvas: Mikrovlnná technologie FUTTEC přináší revoluci v opravách výtluků na silnicích

thumbnail

Česká společnost FUTTEC, autor patentu na unikátní systém celoročních bezesparých oprav poruch asfaltových vozovek prostřednictvím mikrovlnné technologie, se ve spolupráci se státním podnikem VOP CZ blíží k významnému milníku. Již brzy představí prototyp zařízení FT4, které přináší opravdovou revoluci do oprav českých i evropských silnic. Jeho široké využití přispěje k prodloužení životnosti vozovek, omezení uzavírek a zajištění plynulosti a bezpečnosti dopravy.

Štítky Nové technologie, Inovace

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 8 12 18 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.