Články se štítkem: Inovace

Josef a Jan Látovi: Data jsou náš denní chleba

thumbnail

S nástupem Průmyslu 4.0 se převažujícím tématem v mediálním prostoru stala robotizace. „Ale pro průmyslové podniky představují roboty jen jakousi konfekci, podmínku nutnou, kterou si pořídí, aby zefektivnily výrobu, snížily objem namáhavé práce a zajistily co největší bezpečnost pracovníků. Průmysl 4.0 a jeho přínos pro konkurenceschopnost spatřujeme v automatizaci a digitalizaci, práci s daty pro včasné rozhodování,“ shodují se bratři Látové, spolumajitelé rodinné akciové společnosti BENEŠ a LÁT. Tedy obchodní ředitel a ryzí strojař Josef a nositel titulu Manažer roku 2021, CFO a ekonom Jan.

Štítky Inovace, digitalizace, slévárenství, Strojírenství, Rodinná firma, Export

číst celý článek

Karel Řepa: Obměna technologií nikdy nekončí

thumbnail

Již Tomáš Baťa říkával „lidem myšlení, strojům dřinu“ a ve své firmě zavádění moderní techniky plně podporoval. Stejnou cestou se vydala i třeboňská firma RETRE – prádelna a čistírna, která dnes díky inovační strategii disponuje nejmodernějším strojním zařízením v oboru. „V loňském roce jsme za pomoci Národní rozvojové banky a programu Úspory energie instalovali nový zdroj páry a navýšili jsme výkon naší fotovoltaické elektrárny,“ popisuje poslední investici spolumajitel firmy Karel Řepa.

Štítky MSP, Inovace, NRB, Úspory energií, Energie

číst celý článek

Filip Hazuka: Chceme držet světové prvenstvíLetos uvedeme na trh nový entalpický protiproudý výměník

thumbnail

Myšlenku z titulu knihy J. F. Trouta Odliš se, nebo zemři přijal ředitel společnosti Recutech Filip Hazuka ve svém podnikání doslova a do písmene. Snaha kráčet vlastní cestou se promítá do desetileté existence pardubické společnosti na vývoj a výrobu protiproudých výměníků tepla od samého založení.

Štítky Inovace, Environment, Energetika, Skandinávie

číst celý článek

Retap vítězí inovacemiOd krbových kamen k nanočističkám

thumbnail

Všechno začalo v malé dílně takřka „na koleně“ a bez kapitálu zkraje devadesátých let. Retap jako rodinná firma podnikal nejprve v kovovýrobě, po zhruba deseti letech začal vyrábět vlastní kachle a kachlová kamna a před sedmi lety pustil vedle toho na tuzemský i zahraniční trh také své unikátní nanočističky vzduchu. Loni zvítězil v soutěži Rodinná firma roku v kategorii Malá firma.

Štítky Rodinná firma, Inovace, Environment

číst celý článek

Tomáš Slavík: Zárukami EGAP jsme uklidnili bankovní domy i obchodní partnery

thumbnail

Horizontální obráběcí stroje dodává brněnský výrobce Fermat do desítek zemí po celém světě. Patří mezi světovou špičku v oboru a především díky skvělému poměru kvality a ceny svého produktu získává další spokojené klienty. Nové zakázky přitom podepisoval i v lockdownu, v době plné nejistoty a obav. Nejen o rizicích a zárukách EGAP Covid Plus hovořil finanční ředitel společnosti Fermat Machinery Tomáš Slavík.

Štítky EGAP, Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Technologie, inovace a udržitelnostKB staví banku třetího tisíciletí

thumbnail

Jitka Haubová má v Komerční bance na starosti provoz. Tedy například to, aby vaše platba proběhla v pořádku, mohli jste si vybrat peníze v bankomatu, smlouva byla čitelná, účet funkční a pobočka komfortní. Sama říká, že banka se prolíná běžným životem svých klientů víc, než si možná sami uvědomují. Chrání je také před riziky a pomáhá jim realizovat jejich sny.

Štítky Nové technologie, Inovace, Udržitelnost

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 12 18 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.