Články se štítkem: Inovace

Martina Tauberová: Naše firmy prokázaly, že mají inovace v krviA krize se nezaleknou

thumbnail

Stát průběžně zveřejňuje nástroje a programy na pomoc našim firmám v překonávání dopadů současné pandemie. Nejen o tom, co se v tomto směru ještě připravuje, ale i o dopadu koronavirové krize na globální ekonomiku hovoříme s náměstkyní ministra Martinou Tauberovou, která řídí na Ministerstvu průmyslu a obchodu sekci Evropské unie a zahraničního obchodu.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Pandemie, MPO, CzechTrade, CzechInvest, USA

číst celý článek

České firmy a akademická sféra vytáhly do boje s koronavirem těžké zbraně: inovace

thumbnail

O vzniku platformy Spojujeme Česko, která reagovala na propuknutí pandemie koronaviru a nutnost zajistit potřebné zdravotnické a ochranné pomůcky, inovativní produkty či služby, jsme vás informovali v minulém čísle TRADE NEWS. Cílem je rychle a efektivně hledat nová řešení a propojit vhodné tuzemské partnery. Takových interakcí vznikají desítky.

Štítky Inovace, Zdravotnický průmysl, Spojujeme Česko

číst celý článek

Medicína katastrof je náš denní chleba

thumbnail

„Než uplyne nejkratší inkubační doba covidu-19, obletím dvakrát zeměkouli. A když ráno cestou do práce nastoupím na Petřinách do metra, pak přestoupím na trasu B a nakonec nasednu do tramvaje, která mě doveze na Bulovku, potkám za tu dobu víc lidí než můj pradědeček možná za celý život. Někdo ze spolucestujících přiletěl třeba z Patagonie a jiný se chystá odletět do Japonska,“ zamyslel se nedávno nad propojeností globalizovaného světa přední český infektolog Ladislav Machala.

Štítky Zdravotnický průmysl, Inovace, Pandemie

číst celý článek

Jana Slováková: Krize k byznysu patří

thumbnail

„V následujících dnech jen pár našich pracovníků vyexpeduje již vyrobené stroje, které jsme měli dodat v průběhu příštích tří týdnů, a v pondělí přerušujeme provoz zatím do Velikonoc,“ řekla mi obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková, když jsem jí volala ve středu osmnáctého března.

Štítky Inovace, Jižní Korea, Japonsko, KB

číst celý článek

Karel Mareček: Z Buchlovic míříme do vesmíru

thumbnail

Jen stěží bychom hledali odvětví, ve kterém nenajde uplatnění přístroj na měření tlaku a výšky hladiny kapalin. Tyto měřiče jsou nezbytné pro potravinářský, chemický, papírenský průmysl, farmacii, medicínská zařízení, energetiku a plynárenství, nejrůznější stroje a samozřejmě pro sféru vodního hospodářství. Společnost BD SENSORS má na svém kontě 80 typů měřičů tlaku ve více než 50 tisících variantách! A pokud si ani pak zákazník nevybere, poskytuje speciální řešení „na míru“ v malých sériích.

Štítky Inovace, space, Japonsko, Průmysl 4, digitalizace

číst celý článek
1 5 6 7 8 9 10 11 13 18 24

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.