Články se štítkem: Turecko

Blízký východ – bohatý a neklidný region v obrazu anamorfních map

Jihozápadní Asie, oblast sousedící s Evropou i Afrikou, je označována za kolébku civilizace. Zhruba před deseti tisíci lety v tzv. Úrodném půlměsíci (dnešní Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Írán a Irák) začala zemědělská revoluce. Lidé se poprvé usazovali, pěstovali plodiny a chovali zvířectvo na…

Štítky Blízký východ, Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Irák, SAE, Dopravní strojírenství, Írán

číst celý článek

Írán je poslední velká šance Západu na Blízkém východě

thumbnail

Státy, které jsme donedávna považovali za relativně snadný obchodní cíl, mohou brzy zažít tak silné otřesy, že je pocítí i naši obchodníci a investoři. Současně existují jiné, o nichž máme v lepším případě jen zkreslené informace, jež se mohou během pár měsíců ocitnout na druhé straně barikády. O nových příležitostech českých firem na Blízkém východě jsme hovořili s uznávaným českým arabistou a analytikem Janem Čuříkem.

Štítky Írán, SAE, Turecko, Blízký východ

číst celý článek

Turecko je mimořádně atraktivním trhem, ale i lekcí trpělivostiVypijete hodně čaje, než uzavřete obchod

thumbnail

Větší část Turecka leží v Asii, ale nároky a podmínky zdejšího trhu jsou evropské. Vazba Turecka na Evropskou unii v oblasti politické má své vrcholy a pády, ale v oblasti ekonomické je trend jednoznačně pozitivní. Zhruba 80 % investic, které do turecké ekonomiky přicházejí, je ze zemí EU – nejen z Německa, ale i z Francie, Itálie a dalších zemí. Největší část obchodního obratu se uskutečňuje rovněž se zeměmi EU. Turecká ekonomika roste, a i když se tempo zvolnilo, co bychom dali my a další státy EU za růst na úrovni čtyř procent!

Štítky Turecko

číst celý článek

Využijte trend modernizace tureckého zdravotnictví

thumbnail

Turecko je atraktivní zemí pro mnoho zahraničních nadnárodních subjektů aktivních v jednotlivých subsektorech zdravotnictví, a to díky své výhodné geografické poloze, relativně dobře vzdělané pracovní síle, enormně rychlému demografickému vývoji (je odhadováno, že v roce 2023 populace země dosáhne 100 milionů obyvatel), rostoucí ekonomice a celkově bohatnoucí společnosti.

Štítky Turecko, Zdravotnictví, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

Z Istanbulu míříme dál na východ

thumbnail

I když se svět globalizuje, pronikání velkých potravinářských výrobců na trhy jednotlivých zemí tím není jednodušší. Je totiž specifikem tohoto odvětví, že producenti musí zohledňovat odlišné stravovací návyky jednotlivých národů. Plně to platí i o německé firmě Haribo. Není náhoda, že jeden ze svých nejnovějších závodů má v tureckém Istanbulu. Jak říká Rostislav Němec, vedoucí jejího obchodního zastoupení pro Česko a Slovensko, důvod je jednoduchý: podnik odtud chce zahájit velkou ofenzivu na trhy islámských zemí.

Štítky Turecko, Potravinářství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.