Články se štítkem: Turecko

Turecké vábení

thumbnail

Turecko, brána Orientu, země rozprostírající se na dvou kontinentech, kde se mísí charakteristickým způsobem silný evropský vliv v asijském pojetí a vše je podtrhnuté příchutí islámu. Velký otec Turků Mustafa Kemal (Atatürk) výrazně přiblížil Turecko Evropě, poevropštil jazyk, jehož písmo bylo převedeno do latinky, společnost podstatně sekularizoval a založil sekulární Tureckou republiku. Ta nyní zažívá obrovský populační boom, nejrychlejší růst v Evropě, přičemž většině Turků není víc než třicet let. Poslední léta se tato země opodstatněně řadí také mezi nejrychleji rostoucí trhy na světě a teritoriální blízkost k Evropě a s tím spojená snadná dostupnost se staly pro exportéry z Evropské unie velkým lákadlem.

Štítky Turecko

číst celý článek

Letem světem Tureckem a Íránem

Írán Představuje budoucí klíčový trh regionu, kde se předpokládá dynamický růst díky populaci čítající 78 milionů lidí, předpokládaným příjmům z ropy a především díky chuti po modernizaci životního standardu, služeb i výrobních kapacit. Český export se statisticky zdá malý a v tuto chvíli ani…

Štítky Írán, Turecko

číst celý článek

Turci věří, že patří do Evropy

thumbnail

Jak číst současný vývoj Turecka a Íránu ve stínu války na Blízkém východě a které aspekty Evropané přehlížejí? Co historicky podněcuje snahu těchto zemí ekonomicky se přiblížit západnímu světu? Nad těmito a dalšími otázkami jsme se zamýšleli s bývalým velvyslancem ČR v Turecku a Jordánsku Tomášem Laněm.

Štítky Turecko, Írán

číst celý článek

Šance v Turecku a Íránu bedlivě sledujeme

thumbnail

Turecko masivně investuje do rozvoje a modernizace energetické základny. Souvisí to s populačním boomem a celkovým rozvojem průmyslové výroby, který současná distribuční síť není schopna kapacitně uspokojit. Pro české firmy a zvláště pro naše energetické strojírenství to může znamenat nové příležitosti a obchody. Zajímalo nás, jak to vidí jedna z nich, a proto jsme oslovili Jana Houdka, jehož společnost INCO engineering patří k expertům na dobývací techniku v mnoha nejvýznamnějších světových lokalitách.

Štítky Turecko, Írán, Energetika, Strojírenství, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.