Články se štítkem: digitalizace

Držet tempo s trendyJak datové toky mění svět mezinárodního obchodu

thumbnail

Státy, vědomy si nezbytnosti vytvořit příznivé podmínky pro obchod, spolupracují na množství iniciativ, které mají za cíl nastavit ambiciózní pravidla digitálního obchodu, z nichž budou těžit jak firmy, tak i občané a státy jako celek. Možná to tak na první pohled nevypadá, ale zajistit firmám co možná nejpříznivější podmínky pro digitální obchod má také obrovský strategický význam.

Štítky digitalizace, Trendy, EU

číst celý článek

Jana Slováková: Pokud chceme prodat náš stroj v USA, musí jeho obsluhu zvládnout kdokoli a rychle

thumbnail

S nástupem tržní ekonomiky na začátku devadesátých let se dokořán otevřel prostor pro podnikavost a technický um českých inženýrů. Současně docházelo k zásadní proměně ekonomického myšlení. O produktové struktuře výrobce začal rozhodovat zákazník. Rodinné firmy rostly jako houby po dešti, ale v těžké zahraniční konkurenci nejlépe obstály ty s jasnou vizí, vlastními finálními produkty a vývojovým zázemím.

Štítky Strojírenství, USA, digitalizace

číst celý článek

Marek Růžička: Digitální svět by nám měl sloužit, ne naopak

thumbnail

Článek o bankovní identitě, který jsme uveřejnili v minulém čísle, zjevně zaujal. Potvrdilo se, že nyní firmy intenzivně hledají nové cesty, jak svůj byznys oživit a co nejvíc přiblížit klientům – a přijde jim, že tato nová služba by mohla být tím správným tahem na branku. Proto o ní shánějí další informace. Konkrétně nás oslovili dva zástupci ze segmentu HoReCa, které zajímá možnost využití při prokazování plnoletosti jejich hostů. A tak jsme se obrátili přímo na Marka Růžičku, výkonného ředitele společnosti Bankovní identita.

Štítky digitalizace

číst celý článek

Digitalizace a robotizace je pro menší firmy oříškemOtevírají se jim dveře k novým dotačním zdrojům

thumbnail

Nedávný průzkum Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR poukázal na propastný rozdíl mezi velkými a menšími hráči, kdy průmyslové roboty využívá jen 13 % menších a středních firem. Přitom potenciál pro využívání těchto nástrojů je poměrně velký, protože polovina firem deklarovala zájem do nich investovat.

Štítky digitalizace, KB

číst celý článek

Zjednodušte si hlasování s aplikacíValná hromada online

Naše společnost každoročně pořádá valnou hromadu. Přestože se jedná o významnou i společenskou akci, naši akcionáři uvítají, vzhledem ke své pracovní vytíženosti a cestování po světě, vzdálený přístup pro hlasování. Zaznamenal jsem, že KB spustila nějakou online formu pro hlasování na valných hromadách. Chci se zeptat, co toto řešení obnáší a jak je lze využít? Mgr. Petr Mikysek, člen správní rady AGARIA a.s.

Štítky KB, digitalizace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.