Články se štítkem: digitalizace

Digitalizace obrátila polygrafii vzhůru nohama

thumbnail

Vytoužená meta, nebo Orwell? „Před časem jsme založili pobočku v Chicagu ve Spojených státech, abychom zvýšili dostupnost technické podpory uživatelům našich strojů a zejména měli možnost nasávat trendy, jimiž se polygrafie ubírá. Když totiž chceme zůstat jako exportéři konkurenceschopní i na vyspělých zahraničních trzích, musíme se přizpůsobovat náročným požadavkům zákazníků a implementovat je do našich strojů. Největší nároky tak připadají na softwarovou vybavenost, kdy je už běžné, že stroje musí přemýšlet za vás,“ říká obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková.

Štítky Strojírenství, digitalizace, Inovace

číst celý článek

Hermann Simon: I v procesu globalizace je role malých a středních firem klíčováBývají lepšími inovátory než ty velké

thumbnail

Snad nikdo u našich západních sousedů neví o malých a středních podnicích tolik jako Hermann Simon. Jeden z největších odborníků na poli managementu, profesor ekonomie, zakladatel a čestný prezident globální poradenské společnosti Simon-Kucher & Partners stále přednáší po celém světě. Přesto si o prázdninách našel čas na TRADE NEWS. Na rozdíl od posledního rozhovoru pro náš časopis, věnovaného hlavně srovnání české a německé ekonomiky, jsme se tentokrát zaměřili na postupující globalizaci a digitalizaci a s tím spojenou nutnost neustále inovovat. Chtěli jsme od něj získat pro naše firmy rady, které by jim pomohly bodovat na stále náročnějším podnikatelském hřišti.

Štítky Inovace, MSP, digitalizace, Německo

číst celý článek

David Formánek: Ve vztahu s firemním klientem nás stroje nenahradí

thumbnail

Povedou nové technologie k větší životní spokojenosti a štěstí? Stanou se ti, kteří už nebudou muset pracovat a ani pro ně práce nebude, šťastnými v obklopení virtuální realitou? Pokud se těmito otázkami nebudou důsledně zabývat vědci a politici, brzy je nastolí společnost sama. I o tom jsme si povídali v předvečer největšího strojírenského svátku s Davidem Formánkem, šéfem korporátního a investičního bankovnictví Komerční banky.

Štítky KB, Nové technologie, digitalizace, MSP

číst celý článek

Digitální továrna na MSV v BrněVydejte se po digitální stezce

thumbnail

„Letos bude hlavním tématem digitální továrna, byť ve znaku MSV jsou stále ozubená kolečka,“ sdělil nám hned v úvodu naší návštěvy Jiří Kuliš, generální ředitel akciové společnosti Veletrhy Brno. Digitalizace průmyslu se na Mezinárodním strojírenském veletrhu objeví poprvé v ucelené formě. Návštěvníci tak budou mít možnost pochopit principy pokročilé digitalizace výroby a poznat jednotlivé výrobky, nástroje a řešení.

Štítky MSV, digitalizace, Robotizace

číst celý článek

1984 na steroidech: Svět se (z)měníLíbit se nám to asi nebude

thumbnail

Život se v roce 2054 bude v mnohém podobat temné vizi, kterou nabízejí filmy jako Blade Runner. Chudá většina bude stále častěji utíkat za štěstím do virtuální reality, zatímco ultrabohatí budou mít takřka neomezené možnosti. To vše v důsledku environmentální degradace, migrace, rostoucího vlivu autoritářských mocností a dalších megatrendů, které je možné sledovat už dnes, shodli se v rámci diskuze pořádané platformou Alter Eko hlavní ekonom ČSOB Martin Kupka a autor sci-fi Ondřej Neff.

Štítky digitalizace, Robotizace, Alter Eco

číst celý článek

Úspěšný stomatolog zítřka: Totální digitalizace s ručením omezeným a pacient v roli klienta

thumbnail

Nejnovější technologie medicínu bezesporu (z)mění, lidský faktor ale bude vládnout dál. Lékaři a podnikatelé v oboru se totiž musí řídit fundamenty trhu; pracují nicméně s klientem, který má strach a je třeba mu pomoci, což vyžaduje notnou dávku člověčenství. Stávající i budoucí výzvy tohoto hybridního modelu diskutovali v rámci projektu Alter Eko emeritní rektor VŠE Richard Hindls a vedoucí lékař a odborný garant soukromé stomatologické kliniky DCM, první Český zubař, který přednášel na Harvardově univerzitě, Radek Mounajjed. Otázky pokládal Richard Hindls.

Štítky Zdravotnictví, digitalizace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.