Články autora: Shutterstock

JAR fascinuje svou proměnlivostí i šancemi, které nabízí

thumbnail

The Rainbow Nation (Duhový národ), nazval kdysi Nelson Mandela lid Jižní Afriky, když hledal příměr pro neuvěřitelnou směsici jazyků, kultur, zvyklostí a tradic. Pro evropskou mentalitu nebývá tento svět snadno pochopitelný, a proto se pokusíme našim exportérům přiblížit alespoň v hlavních rysech potenciál a specifika nejvýznamnější a nejvyspělejší země afrického kontinentu.

Štítky Afrika, JAR

číst celý článek

Nigérie: Země pro obchod jako stvořená

thumbnail

Na rozdíl od jiných států regionu má Nigérie hlavně díky těžbě ropy hodně peněz. Navíc jde o zemi čistě proimportní – dováží téměř všechno. To je asi nejpádnějším důvodem, proč se sem pokusit expandovat. Trh není ještě zdaleka saturovaný a nepanuje na něm zatím velká konkurence.

Štítky Afrika, Nigérie

číst celý článek

Angola: Pokladnice Afriky se otevírá světu

thumbnail

Při zmínce o Angole se lidem nejčastěji vybaví trnitá cesta země k nezávislosti a dlouhá desetiletí občanských válek. Na počátku nového tisíciletí Angola tuto minulost nechala za sebou a úspěšně vykročila vstříc stabilitě, prosperitě a lepší budoucnosti. Díky svému obrovskému nerostnému bohatství, příznivým přírodním podmínkám a reformnímu programu centrální vlády pod vedením prezidenta Joãoa Lourença má dnes šanci stát se opět obilnicí Afriky a jedním z průmyslových center na kontinentu. Česká republika v současné době aktivně podniká kroky, aby českým firmám otevřela dveře na tento perspektivní mimoevropský trh.

Štítky Afrika, Angola

číst celý článek

Maroko: Tak trochu jiná Afrika

thumbnail

Maroko je takobá Arabsko-Evropská, politicky a ekonomicky poměrně stabilní Afrika. Díky geografické blízkosti Evropy si uchovává se starým kontinentem silné vazby. Svou polohou představuje bránu do subsaharské Afriky, především jejích frankofonních zemí.

Štítky Afrika, Maroko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Jihoafrické republice

thumbnail

Energetika Vývoj na trhu energetiky směřuje k obnovitelným zdrojům. Nejčastěji jsou poptávány solární technologie a větrné elektrárny. V současné době Johannesburg řeší novou spalovnu a výrobu energie z druhotných surovin. Vodohospodářství Je všeobecně známo, že Jihoafrická republika se potýká s…

Štítky JAR

číst celý článek
1 15 29 32 33 34 35 36 37 38 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.