Články autora: Shutterstock

Příležitosti pro české firmy v Nigérii

thumbnail

Ropný a plynárenský průmysl Odvětví je velmi exponované a mnoho zahraničních firem se v něm snaží etablovat. Jedná se jak o společnosti, které chtějí ropu a plyn nakoupit, tak i o firmy, jež se zabývají výrobou technologií pro zpracování ropy a plynu. Od ostatních oborů se liší hlavně v…

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maroku

thumbnail

Energetika Maroko výhledově usiluje o dosažení energetické soběstačnosti, prozatím na úrovni 42 % v horizontu roku 2025, resp. 57 % do roku 2040, a to rovným dílem ze solárních, větrných a vodních elektráren. Vládní program počítá například s výstavbou pěti solárních elektráren o úhrnném výkonu…

Štítky Maroko

číst celý článek

Infrastruktura jako páteř společnosti

thumbnail

Dobře fungující a moderní infrastruktura je základním předpokladem ekonomického rozvoje a zároveň kvalitnějšího života a spokojenosti obyvatel. Proto Komerční banka hrdě financuje projekty od výstavby silnic, mostů, dopravních systémů přes vozový park pro hromadnou dopravu po letiště, vodárny, vodovody, vodojemy, kanalizace, čistírny odpadních vod či zpracování komunálního odpadu. Ve svém portfoliu máme rovněž výrobu a přenos elektrické energie, elektronická komunikační zařízení či produktovody. A pokud se na téma infrastruktury podíváme v širším slova smyslu, řada našich klientů poskytuje vzdělávání, zdravotní a sociální služby, pečuje o rodiny či chrání obyvatelstvo. Spoluvytvářením této páteře občanské vybavenosti i my můžeme přispět k lepšímu světu, ve kterém chceme žít.

Štítky Afrika, Financování, KB

číst celý článek

Kanada: Nadějné vyhlídky pro české exportéry

thumbnail

Kanadský trh je velmi vyspělý a výrazně nasycený, proto ve vysoké konkurenci obstojí především inovativní a kvalitní produkty a služby. České firmy tu ovšem mají šanci, což některé z nich řadu let dokazují. Přestože je země javorového listu jedenáctou největší exportní ekonomikou na světě, hodnota jejího importu hodnotu exportu dlouhodobě přesahuje. Stabilní ekonomické a finanční prostředí Kanady se prokázalo mimo jiné tím, jak rychle se vzpamatovala z krize roku 2008.

Štítky Kanada, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek
1 15 29 33 34 35 36 37 38 39 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.