Články z regionu: Afrika

thumbnail Maroko thumbnail Keňa thumbnail Mali thumbnail Nigérie thumbnail Jihoafrická republika thumbnail Tunisko thumbnail Egypt thumbnail Alžírsko thumbnail Senegal thumbnail Tanzánie thumbnail Angola thumbnail Etiopie thumbnail Gabon thumbnail Ghana

Maroko: Buďme stejně úspěšní jako naši dědové

thumbnail

Maroko se zdá daleko a pro spolupráci geograficky nejdále ze zemí severní Afriky. Přesto lákalo naše podnikatele již od poloviny 30. let minulého století. Ne nadarmo zde tehdy otevřely své pobočky firmy Nehera, Rolný, Baťa a plzeňská Škoda, československé firmy se podílely na rozvoji marockého textilního průmyslu i strojírenství, později se stavěly investiční celky, vyměňovali experti a přidělovala vysokoškolská stipendia. Když to s Marokem „dovedli“ naši dědové a otcové, můžeme být také úspěšní! Vždyť vztahy se zemí, která se výrazně orientuje (a nabízí spolupráci) v obchodu se subsaharskou Afrikou, má více než 33 milionů obyvatel a sílící střední vrstvu s apetitem nakupovat, určitě stojí za to. Neváhejme, čas běží a ostatní už nás v mnohém předběhli.

Štítky Maroko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maroku

Automobilový průmysl V zemi byly založeny dvě integrované průmyslové zóny se speciálním zaměřením na automobilový průmysl a subdodávky (v Kenitře a Tangeru), které nabízejí např. pětileté osvobození od daně z podnikání, 10% státní příspěvek na celkové investiční náklady apod. Maroko poskytuje také…

Štítky Maroko

číst celý článek

Do Jižní Afriky vyvážíme víc než do Brazílie a Mexika

thumbnail

Podle analytiků je Afrika svým růstovým potenciálem poslední větší nadějí na rozhýbání světové ekonomiky. A je to právě Jihoafrická republika, která má největší surovinové předpoklady, schopnost absorbovat velkou část zahraniční produkce, a stát se tak tahounem hospodářského růstu v oblasti subsaharské Afriky. Zároveň představuje i bránu na jih subsaharského regionu.

Štítky Afrika, JAR

číst celý článek

České exportní stopy v Africe přibývají

thumbnail

Příležitostí je mnoho. Například v Maroku by mohly tuzemské firmy participovat především na výstavbě elektráren nebo čističek odpadních vod. Uplatní se ale i v dalších oborech – chemickém průmyslu, zemědělství, potravinářství nebo zdravotnictví. Ověřili si to zástupci vrcholného managementu České exportní banky (ČEB) při své nedávné návštěvě. Do Maroka se s nimi vydali také pracovníci českých firem, které o této zemi uvažují jako o novém nebo staronovém cíli své expanze. V rámci mise jednali mimo jiné v marocké Agentuře pro rozvoj investic, Agentuře pro rozvoj zemědělství a Agentuře pro podporu malých a středních podniků.

Štítky Afrika, Maroko, ČEB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.