Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Thai Xuan Dung: Vietnamská komunita v Česku a lidé ve Vietnamu se zkušenostmi z ČR jsou základem našich úspěšných vztahů

thumbnail

„Češi a Vietnamci se velmi dobře znají a dlouhodobě úspěšně spolupracují,“ říká velvyslanec Vietnamu v České republice Thai Xuan Dung. V současné době působí ve Vietnamu přes 200 tisíc lidí, kteří studovali nebo pracovali v ČR. Někteří z nich zastávají významné pozice ve státní správě či státních podnicích. Na straně druhé v České republice žije kolem 90 tisíc příslušníků vietnamské menšiny. Jak se tento specifický faktor promítá do vzájemných obchodních vztahů a jaké obory skýtají největší příležitosti pro české firmy ve Vietnamu, o tom jsme si povídali v rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Vietnam

číst celý článek

Malajsie a její vize jsou pro naše podnikatele atraktivní

thumbnail

Malajsie byla po mnoho let nejvýznamnějším obchodním partnerem České republiky z desetičlenného sdružení zemí ASEAN. Ačkoli je toto uskupení podstatně volnější než například Evropská unie a jednotliví členové jsou politickým zřízením i kulturou velmi rozdílní, platí, že úspěch na trhu v jedné zemi otevírá dveře v ostatních. Kuala Lumpur tak pomyslně soupeří se Singapurem, Bangkokem a dalšími metropolemi regionu o pozici brány pro zahraniční firmy, zboží a investice. A rozhodně má našim podnikatelům co nabídnout. I proto sem nedávno zavítala obchodní mise vedená ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou.

Štítky Malajsie, MPO

číst celý článek

Farashima Aini Mohd Ali: Malajsie má zájem o české investice a obchodovat s námi se vyplatí

thumbnail

„Mám velkou radost, že obchodní vztahy mezi Malajsií a Českem za poslední dekádu stabilně rostly,“ říká Farashima Aini Mohd Ali, chargé d’affaires Malajsie v ČR. V rozhovoru pro TRADE NEWS popisuje konkrétní příklady spolupráce mezi našimi zeměmi, ať jde o letecký průmysl, cestovní ruch či vzdělávání, a kvituje, že po dvou letech v Česku navázala mnohá přátelství.

Štítky Malajsie

číst celý článek

Etnicita se v Malajsii promítá do politiky i obchodu

thumbnail

Malajsijská populace představuje jedinečný mix především čínské, indické a malajské civilizace. Malajci, tvořící nadpoloviční většinu populace a považovaní za původní obyvatelstvo, si uchovali svůj systém hodnot, mezi něž patří harmonie ve společnosti, zdvořilost a úcta k autoritám. Většina vyznává islám, který je také státním náboženstvím. Malajci však postupně přebírají západní zvyky a styl života.

Štítky Obchodní etika, Malajsie

číst celý článek

Ladislav Graner: Češi předběhli i zavedenou konkurenci

thumbnail

České firmy jsou již tradičně zahleděné do západní Evropy a Ameriky. Přitom jim utíkají příležitosti na dynamickém trhu jihovýchodní Asie. Proč na něj nezamířit přímo, které obory na něm mají větší šanci a co je třeba udělat pro úspěch, o tom jsme hovořili s ředitelem regionálního centra CzechTrade Singapur Ladislavem Granerem.

Štítky Singapur

číst celý článek
1 2 3 4 5 9 17 24 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.