Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

V Indii má šanci pouze zkušený vývozceČEB může jeho úspěch podpořit

Víme, že Indie má o rozvíjení ekonomických vztahů s Českou republikou dlouhodobý zájem. Podle České exportní banky jsou prozatím nejvíce poptávanou exportní komoditou stroje a dopravní prostředky, velký potenciál má však také letecký průmysl. Na otázky spojené s indickým trhem a z něj vyplývajícími možnostmi pro české exportéry odpovídal Miloš Welser, vedoucí oddělení Speciální projekty a mezinárodní akvizice.

Štítky Indie, Podpora exportu, ČEB, Letecký průmysl

číst celý článek

Obchod v Indii za šest měsíců

thumbnail

Kvalifikovaný poradce při nákupu investičních kovů. Tak zná Safinu z médií široká veřejnost. Česká společnost s více než stopadesátiletou tradicí však patří již patnáct let také mezi exportéry úspěšně expandující do Evropy, Ameriky a Asie. Například v Indii už několik let úspěšně působí v oblasti platinových výrobků především pro výrobu tepelných snímačů.

Štítky Indie, Podpora exportu, Zdravotnická technika

číst celý článek

Za pokorou a dobrodružstvím

thumbnail

Můj indický příběh začal v roce 2012 na brněnském výstavišti. Syna Honzu beru na strojírenský veletrh od jeho dětství na naši pánskou byznys jízdu. Tehdy jsme si na závěr nechali pavilon Z, který si pronajali malí a střední podnikatelé z Indie. Unavení po celém dni jsme bloumali mezi stánky a ve světě turbanů a sárí jsme víc než na exponáty koukali na ty zajímavé lidi kolem. Už jsme chtěli odejít, když jsme si řekli, že ještě na závěr projdeme jednu malou uličku. Po pár metrech mě chytil za ruku malý čilý Ind, násilím nás vmáčknul do židlí ve svém stánku a pustil nám na obrazovce video o své firmě v Bengalúru. Koukáme na to a vidíme naši firmu kdysi v roce 1998.

Štítky Indie

číst celý článek

Baťovy stopy v Indii

thumbnail

Založení indické společnosti Bata Shoe Company (později Bata India Ltd.) V Kalkatě v Britské Indii v roce 1931 bylo jedním z výsledků slavné letecké obchodní cesty Tomáše Bati. Ovšem již předtím Zlínští vyváželi obuv do Indie a prodávali ji prostřednictvím postupně rostoucí firemní obchodní sítě. Továrna v novém baťovském městě Batanagaru v sousedství Kalkaty se během 30. Let, již pod vedením Jana Antonína Bati, rozrostla na jeden z největších zahraničních podniků Baťova světového koncernu. Základním výrobním programem byla od počátku výroba kožených bot, která do značné míry přetrvala dodnes, byť již z velké části subdodavatelským způsobem.

Štítky Indie, Baťa

číst celý článek

Chyťte si barmskou zlatou rybku

thumbnail

Svazová republika Myanmar, kterou zná většina z nás stále spíše pod historickým názvem Barma, je v současné době díky jedinečným obchodním příležitostem obrovským obchodním lákadlem. Podobné najdete už nejspíš jen na Kubě a možná se jím někdy v budoucnosti stane Korejská lidově demokratická republika. Důležité je jednat rychle a nepromeškat výjimečnou šanci.

Štítky Myanmar, Ekonomická diplomacie

číst celý článek
1 9 17 19 20 21 22 23 24 25 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.